Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Infotech: Προς νέα deals σε ακίνητα και placement

Παρά τη μέτρια πορεία του α΄ τριμήνου η διοίκηση της Alpha Γκρίσιν προβλέπει για το σύνολο του 2008 αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών κατά 50%. Νέα deals σε ακίνητα. Προς placement για αύξηση ονομαστικής αξίας.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Infotech: Προς νέα deals σε ακίνητα και placement
Παρά τη μέτρια πορεία του πρώτου τριμήνου η διοίκηση της Alpha Γκρίσιν προβλέπει για το σύνολο του 2008 αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών κατά 50%.

Η συγκεκριμένη βελτίωση θα προέλθει από τη δραστηριότητα στα προϊόντα πληροφορικής καθώς και από τη νέα για τον όμιλο δραστηριότητα των κλιματιστικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, κ. Βασίλη Γκρίσιν, πολύ μεγαλύτερο επίπεδο κερδών αναμένεται από το 2010 και μετά, όταν αρχίσουν να αποδίδουν οι επενδύσεις της εταιρίας.

Στον τομέα των ακινήτων αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η συμφωνία για την απόκτηση του 25% σε ακίνητο της Κρακοβίας (Πολωνία), ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και η υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση ακινήτου στη Ρουμανία.

Στον τομέα της ενέργειας, η Alpha Γκρίσιν δραστηριοποιείται σε συνεργασία με την Deutsche Bank συμμετέχοντας με 20% σε κοινή εταιρία.

Ελπίζεται ότι μέσα στο 2008 θα υπάρξουν ευχάριστα νέα σχετικά με την άδεια ισχύος 52 MW για αιολικό πάρκο που έχει υποβληθεί, ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι το φθινόπωρο θα ανακοινωθεί και project στη Βουλγαρία.

--- Προς placement για αύξηση ονομαστικής αξίας

Σύμφωνα με τον κ. Β. Γκρίσιν, υπάρχει πρόταση από μεγάλο θεσμικό επενδυτή του εξωτερικού, προκειμένου να διατεθεί μέσω placement το 2% περίπου των μετοχών της εταιρίας.

Στη σημερινή τακτική Γ.Σ. εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή, δικαιούχοι του οποίου είναι οι κάτοχοι τίτλων στο τέλος της συνεδρίασης της 14ης Μαΐου. Από 15/05/2008, οι μετοχές της εταιρίας που θα διαπραγματεύονται στο ΧΑ θα είναι χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007. Το μέρισμα θα καταβληθεί στις 23 Μαΐου.

Επίσης, η Γ.Σ. αποφάσισε την ΑΜΚ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και παράλληλη άνοδο της ονομαστικής αξίας της μετοχής από τα 41 στα 60 λεπτά.

Αναλυτικότερα, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσόν των 2.122.775 ευρώ με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,19, ήτοι η ονομαστική αξία της μετοχής να ανέλθει σε 0,60 ευρώ από 0,41 ευρώ που είναι σήμερα και η οποία θα πραγματοποιηθεί α) με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, ήτοι με κεφαλαιοποίηση του λογαριασμού "διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" κατά το ποσό 1.233.757,27 ευρώ και β) με κεφαλαιοποίηση μέρους του λογαριασμού "έκτακτο αποθεματικό" κατά το ποσό των 889.017,73 ευρώ, έτσι ώστε μετά την αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας να ανέρχεται σε 6.703.500 ευρώ, διαιρούμενο σε 11.172.500 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ εκάστη.

Τέλος, εγκρίθηκε η δωρεάν διάθεση 16.500 ιδίων μετοχών, που αντιστοιχούν σε 7,67% εκ των συνολικών 215.200 ιδίων μετοχών, σε στελέχη και συνεργάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v