Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ:Κοντά σε συμφωνία τράπεζες και Ι. Μαρούλης

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για είσοδο της Ιονίου ΑΕ με την μορφή στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΕΚ βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες και ο κ. Ι. Μαρούλης.

ΑΕΓΕΚ:Κοντά σε συμφωνία τράπεζες και Ι. Μαρούλης
Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για είσοδο της Ιονίου ΑΕ με την μορφή στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΕΚ βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες που ελέγχουν την κατασκευαστική εταιρεία και ο βασικός μέτοχος της Ιόνιος, κ. Ι. Μαρούλης.

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις από τις δύο πλευρές έχει βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες η χρυσή τομή με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές από χθες το βράδυ να βρίσκονται ένα βήμα πριν την υπογραφή της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το Euro2day η τεχνική εταιρεία, Ιόνιος ΑΕ, έχει καταθέσει πρόταση για την είσοδό της με την μορφή στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο ΑΕΓΕΚ, μέσω αύξησης κεφαλαίου κατά 25 εκατ. ευρώ και κάλυψής της με ιδιωτική τοποθέτηση από την Ιόνιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές βρήκαν μια μέση οδό σε σχέση με την ρύθμιση του δανεισμού της ΑΕΓΕΚ ( της τάξης των 113 εκατ. ευρώ) που συμπεριλαμβάνει και διαγραφή δανείων και πιθανώς και μετοχοποίηση μέρους των.

Η αρχική πρόταση της Ιόνιος ΑΕ έθετε ως προυπόθεση μεγάλες διαγραφές δανείων από πλευράς τραπεζών, προκειμένου να αναπνεύσει χρηματοοικονομικά η ΑΕΓΕΚ και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v