Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναδιάρθρωση θυγατρικών για τη Σάνυο Ελλάς

Σε αναδιάρθρωση των θυγατρικών της εταιριών προχωρά η Σάνυο, καθώς και στην αύξηση κεφαλαίου κατά 16 εκατ. ευρώ στη Sanyocom και τη μεταβίβαση σε αυτή των συμμετοχών του ομίλου σε εμπορικές εταιρίες.

Αναδιάρθρωση θυγατρικών για τη Σάνυο Ελλάς
Σε αναδιάρθρωση των θυγατρικών της εταιριών προχωρά η Sanyo Hellas Holdings, με την εκχώρηση του ελέγχου εμπορικών της εταιριών προς την εταιρία Sanyocom, η οποία είναι κατά 100% θυγατρική της.

Σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Sanyo και της γενικής συνέλευσης της Sanyocom, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της δεύτερης κατά το ποσό των 16 εκατ. ευρώ.

Επίσης, οι δύο εταιρίες αποφάσισαν την υπαγωγή υπό τον μετοχικό έλεγχο της Sanyocom των συμμετοχών που κατέχει ο όμιλος σε εμπορικές εταιρίες, με τη μεταβίβαση σε αυτήν των μετοχών των Ατλαντίκ Super Markets 13,36%, ΑGELCO A.E. (Studio Kosta Boda) 20%, PMS Πισιμίσης ΑΕΒΕ (ηλεκτρικά αυτ/των) 47% και Nortec Multimedia (Nintendo) 22%.

Επιπλέον αποφασίστηκε η απορρόφηση της Club Electric από τη Sanyocom ΑEBE και η πλήρης απεμπλοκή από τη λιανική πώληση στον κλάδο των ηλεκτρικών συσκευών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σάνυο, με τις παραπάνω αποφάσεις ο όμιλος ολοκληρώνει το επιχειρηματικό του σχήμα στον εμπορικό κλάδο, θέτοντας τη διαχείριση των συνεργειών και των αξιών από τις μειοψηφικές συμμετοχές της υπό την Sanyocom AEBE, ώστε να ενταχθούν στη στρατηγική ανάπτυξης της τελευταίας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Σάνυο, η διοίκηση της εταιρίας επικεντρώνει τις επιχειρηματικές κινήσεις στους κλάδους των αστικών ακινήτων, του χονδρικού εμπορίου, του Infotainment και της υγείας, ενώ επανεξετάζει τη διάρθρωση και αξιοποίηση των θέσεών της στις εταιρίες δομικών υλικών. Η διοίκηση της εταιρίας επισημαίνει ότι δεν προτίθεται να επεκταθεί σε άλλους κλάδους.

Ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, στο κέντρο του επιχειρηματικού σχεδιασμού βρίσκεται η ανάπτυξη του Real Estate επί των οικοπέδων της εταιρίας στη Λεωφ. Κηφισίας. Επιλέγονται οι τελικές χρήσεις και προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό οι διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους.

Εξάλλου η εταιρία, μετά τη ρευστοποίηση της TORM, προχώρησε σε δραστική μείωση του δανεισμού της, ο οποίος θα διαμορφωθεί ως το τέλος Ιουλίου στα 18 εκατ. ευρώ περίπου (50% από 30.06.2003 και 15% ως προς τα ίδια κεφάλαια).

Το υπόλοιπο των δανείων θα αναδιαρθρωθεί στο πλαίσιο του κοινοπρακτικού δανείου το οποίο οργανώνουν οι τράπεζες Alpha και Πειραιώς και αναμένεται να υπογραφεί εντός των επομένων ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v