Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για κεφάλαιο κίνησης θα διαθέσει 1 εκατ. η Ideal

Ο όμιλος Ιdeal θα διαθέσει 1 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια θα διατεθούν στις θυγατρικές της εταιρίες μέσω AMK, γνωστοποίησε η εταιρία Ideal, σύμφωνα με την από 10/12/2007 απόφαση της Γ.Σ. για ΑΜΚ.

Για κεφάλαιο κίνησης θα διαθέσει 1 εκατ. η Ideal
Ο όμιλος Ιdeal θα διαθέσει 1 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια θα διατεθούν στις θυγατρικές της εταιρίες μέσω AMK, γνωστοποίησε η εταιρία Ideal, σύμφωνα με την από 10/12/2007 απόφαση της Γ.Σ. για ΑΜΚ. κατά 4.351.352 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση 10.878.380 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ εκάστη, με τιμή διάθεσης 1,44 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της αύξησης, τα συνολικά έσοδα της έκδοσης θα ανέλθουν σε ευρώ 15.664.867,20. 

Ειδικότερα, ο τρόπος διάθεσης των αντληθησομένων από την κατά τα ανωτέρω αποφασισθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κεφαλαίων εξειδικεύθηκε περαιτέρω από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας κατά τη συνεδρίασή του της 25.06.2008.

Συγκεκριμένα, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την ως άνω αύξηση, αφαιρουμένων των εξόδων έκδοσης, θα διατεθούν ως εξής:

α) Η εταιρία ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ θα διαθέσει 1 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια θα διατεθούν στις θυγατρικές της εταιρίες μέσω αύξησης των μετοχικών τους κεφαλαίων.

β) Στη θυγατρική εταιρεία ΙΝΤΕΑΛ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ θα διατεθεί, μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ποσό εξ ευρώ 6,6 εκ., εκ των οποίων περίπου ευρώ 1,5 εκ θα διατεθεί για την αποπληρωμή του δανείου προς την Citibank (η οποία αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί εντός 9 μηνών από την ολοκλήρωση της παρούσας αύξησης κεφαλαίου) και το υπόλοιπο θα διατεθεί αφενός για την αποπληρωμή δανείων που θα έχουν χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη του κεφαλαίου κίνησης μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης, και αφετέρου για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης (αύξηση των ορίων πιστώσεων προς τους πελάτες, αύξηση αποθεμάτων, μείωση των υποχρεώσεων προς προμηθευτές κ.α.).

γ) Στη θυγατρική εταιρεία ΑΝΤΑΚΟΜ Α.Ε. θα διατεθεί, μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ποσό εξ Ευρώ 4 εκ., για την κάλυψη του κεφαλαίου κίνησης, και πιο συγκεκριμένα, για την αύξηση των ορίων πιστώσεων προς τους πελάτες ή/και την μείωση των υποχρεώσεων προς προμηθευτές.

δ) Στη θυγατρική εταιρεία MY MULTI SHOP ΑΒΕΕ θα διατεθεί, μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ποσό εξ Ευρώ 1 εκ. για την κάλυψη του κεφαλαίου κίνησης, και πιο συγκεκριμένα για την αύξηση των ορίων πιστώσεων προς τους πελάτες, την αύξηση των αποθεμάτων ή την μείωση των υποχρεώσεων προς προμηθευτές.

ε) Στη θυγατρική εταιρεία ΙΝΤΕΑΛ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ θα διατεθεί, μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ποσό εξ Ευρώ 2,7 εκ. για την κάλυψη του κεφαλαίου κίνησης, και πιο συγκεκριμένα για την αύξηση των ορίων πιστώσεων προς τους πελάτες, την αύξηση των αποθεμάτων ή την μείωση των υποχρεώσεων προς προμηθευτές. 

Όπως επισημαίνεται, η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο εντός του 2009 από την Εταιρία και τις θυγατρικές της μέσω της αύξησης των μετοχικών τους κεφαλαίων.

Σε περίπτωση μερικής κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, προτεραιότητα θα δοθεί στην αποπληρωμή του δανείου που έχει χορηγήσει η Τράπεζα Citibank, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια θα διατεθούν, αναλόγως του ύψους τους, στις θυγατρικές του Ομίλου ΙΝΤΕΑΛ εταιρίες, Ιντεάλ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ και ADACOM Α.Ε., ή σε μία εξ αυτών, όπως θα αποφασίσει ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v