Βιοσώλ: Απόφαση για αύξηση κεφαλαίου

Η ΑΜΚ με καταβολή μετρητών και το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στα μέλη του Δ.Σ. αποφασίστηκε στις Α' Επαναληπτικές Γ.Σ. Κοινών και Προνομιούχων Μετόχων της 11.7.2008 της Βιοσώλ. Τέσσερις νέες εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο.

Βιοσώλ: Απόφαση για αύξηση κεφαλαίου
Η ΑΜΚ με καταβολή μετρητών και το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε στις Α' Επαναληπτικές Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των Κοινών και Προνομιούχων Μετόχων της 11.7.2008 της Βιοσώλ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε η ΑΜΚ με τους κάτωθι όρους:

α) έκδοση 22.942.736 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 30 λεπτών του Ευρώ, κάθε μιας,

β) δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, κατ' αναλογία της συμμετοχής τους στο υφιστάμενο Μετοχικό Κεφάλαιο και σε σχέση μία νέα κοινή μετοχή για κάθε τέσσερις παλιές κοινές ή προνομιούχες μετοχές,

γ) η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών θα ορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο (άρθρο 13 παρ.6 του ΚΝ2190/20) εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους και η οποία μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

δ) τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση κεφαλαίου, μετά την αφαίρεση των εξόδων αύξησης, θα διατεθούν για την αύξηση των κεφαλαίων κίνησης της Εταιρίας και των θυγατρικών της, για την διενέργεια επενδύσεων και για την εξαγορά άλλων επιχειρήσεων.

ε) εφόσον η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου δεν καλυφθεί μέσα στην νόμιμη προθεσμία που θα ορίσει το Δ.Σ. από τους παλαιούς μετόχους, το Δ.Σ. με απόφασή του δύναται να διαθέσει το υπόλοιπο αδιάθετο ποσό κατά ελευθέρα αυτού κρίση. Σε περίπτωση που, μετά τις ανωτέρω ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου, η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου δεν καλυφθεί εξολοκλήρου, το Μετοχικό Κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13α του ΚΝ2190/20.

στ) οι νέες μετοχές θα έχουν δικαίωμα μερίσματος από τα κέρδη χρήσης του 2009. 

Επιπλέον, εγκρίθηκε πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της εταιρίας, καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών κατά την έννοια της παραγράφου 5 του άρθρου 42ε, και προσώπων που παρέχουν στην εταιρία υπηρεσίες σε σταθερή βάση, με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης (option) απόκτησης μετοχών. Κριτήριο για την συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταμοιβής θα είναι η συμβολή στο έργο της εταιρίας και του ομίλου σε συνδυασμό με την θέση, το λειτουργικό επίπεδο ευθύνης και την συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η εταιρία.

Τo κίνητρο αυτό αναμένεται να ενθαρρύνει ιδιαίτερα τους εργαζομένους να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους σε ενέργειες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εταιρίας.

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου:

I. Δικαιούχοι είναι τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών κατά την έννοια του άρθρου 42ε παρ. 5, καθώς και πρόσωπα που παρέχουν στην εταιρία υπηρεσίες σε σταθερή βάση.

II. Για την ικανοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης η εταιρία θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την έκδοση νέων ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών.

III. Ειδικότερα αποφασίσθηκε ότι θα εκδοθούν 3.500.000 Κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης και τιμής εκδόσεως 0,50 ευρώ.

Παράλληλα, ελήφθη απόφαση για την απόσχιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 1297/72, του κλάδου "Εμπορικού - Βιομηχανικού - Παροχής Υπηρεσιών για συντήρηση και εγκατάσταση προϊόντων Θέρμανσης και Κλιματισμού" της εταιρίαςκαι την εισφορά του για σύσταση νέας ανώνυμης εταιρίας. Τα περιουσιακά στοιχεία του κλάδου που εισφέρονται στην νέα εταιρία, αποτυπώνονται στην οικονομική κατάσταση της 31-12-2007 και η αξία τους προσδιορίσθηκε από τη σχετική έκθεση της Επιτροπής της παρ.1 του άρθρου 9 του ΚΝ2190/20.

Επίσης, εγκρίθηκαν οι όροι απόσχισης και το Καταστατικό της νέας εταιρίας. 

Επίσης, στη Γ.Σ. αποφασίσθηκε η τροποποίηση του σκοπού της εταιρίας προκειμένου να αποτυπώνει τις καινούργιες δραστηριότητές της, όπως αυτές διαμορφώνονται με τη δημιουργία του Ομίλου και την μετατροπή της σε εταιρία Holding.

--- Τέσσερις νέες εταιρίες Culligan στον Όμιλο Unibios

Εξάλλου, τέσσερις νέες εταιρίες Culligan προστίθενται στον Όμιλο Unibios. Συγκεκριμένα, η θυγατρική του Ομίλου Κάλλιγκαν Ελλάς εξαγόρασε τις δραστηριότητες της Culligan σε Τσεχία και Σλοβακία.

Πρόκειται περί δύο εταιριών, οι οποίες λειτουργούν στις συγκεκριμένες χώρες και καλύπτουν τις ανάγκες στους τομείς επεξεργασίας και διαχείρισης νερού. Στις χώρες αυτές η Culligan δραστηριοποιείται από το 1991 και κατέχει σημαντική θέση στην αγορά.

Η Κάλλιγκαν Ελλάς εξαγόρασε το 100% των μετοχών των συγκεκριμένων εταιριών. Επίσης, η Culligan Ελλάς εξασφάλισε με συμφωνία που υπέγραψε με τη Διεθνή Culligan τα δικαιώματα, αποκλειστικά, ίδρυσης και λειτουργίας δύο ακόμη εταιριών Culligan σε Βουλγαρία και Σκόπια.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τέσσερις νέες εταιρίες εξασφαλίζουν την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση του κύκλου εργασιών και των αποτελεσμάτων του Ομίλου. Ταυτόχρονα η επέκταση αυτή σηματοδοτεί τη έναρξη δραστηριοποίησης του Ομίλου σε διεθνές επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v