Μοχλός: Απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών έως 9,53%

Την αγορά έως 7 εκατ. ιδίων μετοχών (ήτοι 9,535%), με εύρος τιμής από 0,05 έως 1,00 ευρώ ανά μετοχή μέχρι την 31/12/2009, αποφάσισε η β' επαναληπτική γενική συνέλευση της Μοχλός τη 14η/07/2008.

Μοχλός: Απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών έως 9,53%
Την αγορά έως 7 εκατ. ιδίων μετοχών (ήτοι 9,535%), με εύρος τιμής από 0,05 έως 1,00 ευρώ ανά μετοχή μέχρι την 31/12/2009, αποφάσισε η β' επαναληπτική γενική συνέλευση της Μοχλός τη 14η/07/2008.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μετοχές που θα αποκτηθούν θα χρησιμοποιηθούν για κάλυψη προγράμματος διαθέσεως μετοχών με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης (stock options) στα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη της εταιρείας, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, σύμφωνα με τις λοιπές λεπτομέρειες που θα καθορίσει το Δ.Σ. της εταιρείας επί τη βάση σχετικής εξουσιοδότησης της Γ.Σ.

Η τιμή διάθεσης ανά μετοχή για την άσκηση του ως άνω δικαιώματος προαίρεσης, σε περίπτωση υλοποίησης αυτού μέσω διάθεσης των προς αγορά ιδίων μετοχών, βάση σχετικής εξουσιοδότησης της Γ.Σ., αποφασίσθηκε στο ένα τρίτο (1/3) της μέσης τιμής διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια του τελευταίου προ της διαθέσεως μηνός, στρογγυλοποιούμενης στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο και σύμφωνα με τις λοιπές λεπτομέρειες που θα καθορίσει το Δ.Σ. της εταιρείας.

Επιπλέον, η Γ.Σ. αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών απόσχισης του Κατασκευαστικού κλάδου της (ήτοι του κλάδου των δημοσίων και ιδιωτικών έργων) για την εν συνεχεία εισφορά του κλάδου αυτού στη εταιρεία "ΣΤΡΟΦΥΛΙ Α.Ε.", θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της "ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.".

Παράλληλα, αποφασίστηκε η θέσπιση προγράμματος διαθέσεως μετοχών στα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη της εταιρείας, καθώς και σε μέλη του Δ.Σ. και στελέχη των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης απόκτησης μετοχών, είτε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ή/και μέσω διάθεσης ιδίων μετοχών, με τιμή διάθεσης ανά μετοχή για την άσκηση του ως άνω δικαιώματος:1) για μεν την περίπτωση της υλοποίησης του προγράμματος μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου την ισχύουσα τότε ονομαστική αξία της μετοχής της εταιρείας και 2) για δε την περίπτωση υλοποίησης αυτού μέσω διαθέσεως των ως άνω προς αγορά ιδίων μετοχών, το ένα τρίτο (1/3) της μέσης τιμής διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια του τελευταίου προ της διαθέσεως μηνός, στρογγυλοποιούμενης στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο και σύμφωνα με τις λοιπές λεπτομέρειες που θα καθορίσει το Δ.Σ. της εταιρείας, βάση σχετικής εξουσιοδότησης της Γ.Σ.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ματαιώθηκε η συζήτηση του θέματος αυτού που αφορούσε κεφαλαιοποίηση φορολογημένων αποθεματικών για διανομή δωρεάν μετοχών στα μέλη του Δ.Σ. και στα στελέχη της εταιρείας, καθώς και σε μέλη του Δ.Σ. και σε στελέχη των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v