Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Κέρδη έναντι ζημιών στο εξάμηνο

Τα αποτελέσματα προ φόρων της Ακρίτας σε επίπεδο μητρικής στο εξάμηνο ανήλθαν σε € 1,6 εκ. έναντι ζημιών € 7,0 εκ το 2007 ενώ τα καθαρά κέρδη μετά τους φόρους ανέρχονται σε € 1,2 εκ. έναντι ζημιών € 7,1 εκ. το 2007.

Ακρίτας: Κέρδη έναντι ζημιών στο εξάμηνο
Κερδοφόρα έκλεισε το α΄ εξάμηνο του 2008 για την ΑΚRITAS τόσο για τη μητρική εταιρία όσο και σε ενοποιημένη βάση.

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρίας ΑΚRITAS εμφανίζονται σταθερά, ανθιστάμενα στην πίεση της ύφεσης τόσο στην γενικότερη οικονομία όσο και στον κλάδο της βιομηχανίας ξύλου στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.

Αναλυτικά από τις οικονομικές καταστάσεις προκύπτουν τα παρακάτω:

Στη μητρική εταιρία ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε 30,5 εκ. έναντι 30,7 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας ελαφρά κάμψη 0,82%.

Τα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και αστικών αποζημιώσεων) ανήλθαν σε € 4,3 εκ., έναντι € 4,2 εκ. το 2007, παρουσιάζοντας ελαφρά αύξηση 0,78 % και τα μικτά κέρδη σε € 5,7 εκ. έναντι 5,9 εκ. το 2007.

Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε € 1,6 εκ. έναντι ζημιών € 7,0 εκ το 2007 ενώ τα καθαρά κέρδη μετά τους φόρους ανέρχονται σε € 1,2 εκ. έναντι ζημιών € 7,1 εκ. το 2007.

Η καθαρή θέση της εταιρίας ανήλθε σε € 63 εκ. έναντι 59,5 εκ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενισχυμένη κατά € 3,5 εκ.

Στον όμιλο, τα οικονομικά στοιχεία παρουσιάζουν ελάχιστες αποκλίσεις από τις οικονομικές καταστάσεις της μητρικής, εξαιτίας της απαλοιφής των διεταιρικών συναλλαγών.

Κατά το α΄ εξάμηνο του 2008, η “AΚRIΤAS” προέβη στην εξάλειψη του υπολοίπου των ζημιών που είχαν προκύψει από εξώδικη επίλυση αστικής διαφοράς από τροχαίο δυστύχημα, και τα οποία σήμερα έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς, προκειμένου να μην αλλοιώσουν το κερδοφόρο λειτουργικό αποτέλεσμα της εταιρίας κατά την χρήση 2008.

H ρευστότητα της εταιρίας από λειτουργικές δραστηριότητες παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

Οι επενδύσεις που προγραμμάτισε η εταιρία για το 2008, ύψους 2 εκ. ευρώ υλοποιούνται κανονικά. Ήδη ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέας μονάδας παραγωγής Direct Post Forming, η οποία παράγει από τις αρχές Μαΐου 2008 και αναμένεται να συμβάλει τόσο στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών της εταιρίας αλλά και στα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v