Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AUDIOVISUAL: Εκλεισε η συμφωνία με την Aventurine

Η Audio Visual ανακοινώνει την σύναψη οριστικής συμφωνίας με την Aventurine με αντικείμενο την έκδοση, διανομή και εκμετάλλευση σε οποιαδήποτε μορφή στην Ελλάδα και σε άλλες 50 χώρες του δικτυακού παιχνιδιού DARKFALL.

AUDIOVISUAL: Εκλεισε η συμφωνία με την Aventurine
Η Audio Visual ανακοινώνει την σύναψη οριστικής συμφωνίας με την εταιρία Aventurine με αντικείμενο την αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιριών για την έκδοση, διανομή και εκμετάλλευση σε οποιαδήποτε μορφή στην Ελλάδα και σε άλλες 50 χώρες του συνδρομητικού, διαδραστικού, δικτυακού παιχνιδιού ρόλων πολλαπλής χρήσης με την ονομασία DARKFALL, έναντι καταβολής δικαιωμάτων (royalties) στην δικαιούχο με βάση τις προβλεπόμενες πωλήσεις.

Το Darkfall, ένα συνδρομητικό παιχνίδι τελευταίας γενιάς, θα διατίθεται και θα παίζεται μέσω του διαδικτύου. Το Darkfall, από τα πλέον αναμενόμενα προς έκδοση on-line παιχνίδια, ανήκει στα λεγόμενα MMORPG (Massively Myltiplayer Online Role Playing Games), δηλαδή παιχνίδια όπου ο συνδρομητής, μέσω κατάλληλου λογισμικού και μηνιαίας συνδρομής, έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή στο εικονικό περιβάλλον του παιχνιδιού, όπου έχει δημιουργήσει έναν ή περισσότερους εικονικούς χαρακτήρες.

Σε σχέση με τα υφιστάμενα αντίστοιχα on-line games, το Darkfall προσφέρει καλύτερα γραφικά, τεχνολογία που επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων χρηστών, περισσότερη διαδραστικότητα και αυξημένη δυνατότητα επιλογών από την πλευρά του χρήστη.

Το Darkfall αναμένατε να διατεθεί πιλοτικά στη διεθνή αγορά τον Οκτώβριο του 2008. Επίσης στα πλαίσια συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου συμφωνήθηκε μεταξύ των ανωτέρω επιχειρήσεων η σύσταση κοινής εταιρείας με αντικείμενο την ανάπτυξη και διάδοση των on line ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην παγκόσμια αγορά.

Η εν λόγω συμφωνία εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της εταιρίας Audio Visual για είσοδο σε νέες, δυναμικά αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στο τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας.

Η εταιρία αρχικά θα δημιουργήσει τμήμα Gaming προκειμένου, μέσω της εν λόγω συνεργασίας, να τοποθετηθεί δυναμικά στην αγορά των on-line games, τα οποία παρουσιάζουν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στον χώρο των videogames.

Η αγορά των videogames άλλωστε είναι μια δυναμική αγορά, οι πωλήσεις της οποίας το 2007 ξεπέρασαν τις πωλήσεις της μουσικής βιομηχανίας, ενώ αντίστοιχα δυναμικά εξελίσσεται και ο αριθμός των χρηστών on-line παιχνιδιών (αναμένεται να ξεπεράσει τους 200 εκατομμύρια χρήστες το 2008).

Aλλωστε, η τεχνολογία των εν λόγω παιχνιδιών, όπου ένα μέρος του προγράμματος είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή του χρήστη και ένα άλλο μέρος είναι εγκατεστημένο σε απομακρυσμένους servers, δεν επιτρέπει την παράνομη αντιγραφή τους. Με αυτό το τρόπο η Audio Visual εκτιμά ότι θα αποφύγει την απώλεια σχετικών εσόδων από πειρατεία σε κάθε της μορφή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v