Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της NetMed

Η Forthnet ανακοινώνει ότι, στις 27/08/08, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του συνόλου των μετοχών των εταιριών NetMed και Intervision μέσω της Forthnet Συμμετοχών, έναντι καταβολής συνολικού ανταλλάγματος 491,6 εκ.

Forthnet: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της NetMed
Η Forthnet ανακοινώνει ότι, στις 27 Αυγούστου 2008, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του συνόλου των μετοχών των εταιριών NetMed N.V. και Intervision (Services) B.V. μέσω της Forthnet Συμμετοχών, 100% θυγατρική της Forthnet, έναντι καταβολής συνολικού ανταλλάγματος 491.653.113 ευρώ.

Επίσης, κατά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, υπεγράφησαν τρεις εμπορικής φύσεως συμβάσεις μεταξύ μελών του ομίλου της Naspers Limited και των ελεγχόμενων πλέον από την Forthnet εταιρειών NetMed Ελλάς Α.Ε., Multichoice Ελλάς Α.Ε., Intervision (Services) B.V., Multichoice Holding (Cyprus) Limited και Multichoice (Cyprus) Public Company Limited σχετικά με την, κατά περίπτωση, απόκτηση του σήματος "Nova", την παροχή άδειας χρήσης εμπορικών σημάτων και ονοματοχώρων (domain names) και την παροχή υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη επιχειρηματική δραστηριότητά τους μετά την εξαγορά.

Επιπλέον, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, συνεδρίασαν εκτάκτως τα αρμόδια εταιρικά όργανα των NetMed N.V. και Intervision (Services) B.V., καθώς και των ημεδαπών και αλλοδαπών άμεσα και έμμεσα θυγατρικών εταιρειών της NetMed N.V., τα οποία εξέλεξαν νέα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους που προέρχονται επί το πλείστον από το στελεχιακό δυναμικό Forthnet.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα κεφάλαια για την καταβολή του συνολικού ανταλλάγματος της Εξαγοράς προήλθαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, και τη τμηματική έκδοση ομολογιών από την FMH ποσού 200.000.000 ευρώ, οι οποίες αναλήφθηκαν από τις Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Bank, ATE Bank και Millennium Bank.

Εξάλλου από την Τηλέτυπος ανακοινώθηκε ότι στις 27.08.2008 η κατά 100% θυγατρική της "Τηλέτυπος Κύπρου Λτδ" μεταβίβασε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ολλανδικής εταιρίας "NetMed N.V." στην κατά 100% θυγατρική της εταιρίας "Forthnet" με την επωνυμία "Forthnet Συμμετοχών".

Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους όρους και μετά την εκπλήρωση των προϋποθέσεων σχετικής από 14.04.2008 σύμβασης πωλήσεως, το δε αντάλλαγμα για τη μεταβίβαση της συμμετοχής της "Τηλέτυπος Κύπρου Λτδ" ανήλθε σε 53.870.400 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v