Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατσέλης: Απορροφά Αλλατίνη - ΕΛΒΙΠΕΤ

Η περίληψη του σχεδίου συγχώνευσης της Κατσέλης με απορρόφηση των εταιριών Αλλατίνη και ΕΛΒΙΠΕΤ καθώς και η σχέση ανταλλαγής, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Κατσέλης: Απορροφά Αλλατίνη - ΕΛΒΙΠΕΤ
Η περίληψη του σχεδίου συγχώνευσης της Κατσέλης με απορρόφηση των εταιριών Αλλατίνη και ΕΛΒΙΠΕΤ καθώς και η σχέση ανταλλαγής, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η συγχώνευση με απορρόφηση των τριών εταιριών θα γίνει, με μεταβίβαση προς την Απορροφώσα, του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Αποροφώμενης Α και της Απορροφώμενης Β, με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως εμφανίζεται στον ισολογισμό της 31.12.2007 και όπως αυτή θα διαμορφωθεί μέχρι τη νόμιμη τελείωση της συγχώνευσης.

Η Απορροφώσα θα καταστεί αποκλειστική κυρία, νομέας και κάτοχος όλων και κάθε ενός ξεχωριστά των περιουσιακών στοιχείων των δύο απορροφωμένων εταιρειών.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφώσας ανέρχεται σήμερα σε 20.160.000 Ευρώ και διαιρείται σε 21.000.000 ονομαστικές κοινές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,96 Ευρώ εκάστη. Η εσωτερική αξία εκάστης μετοχής της Απορροφώσας ανέρχεται σε 1,081873 Ευρώ.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφώμενης Α ανέρχεται σήμερα σε 22.877.913,60 Ευρώ και διαιρείται σε 14.298.696 κοινές ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,60 Ευρώ εκάστη. Η εσωτερική αξία κάθε μετοχής ανέρχεται σε 1,673299 Ευρώ.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφώμενης Β ανέρχεται σήμερα σε 4.787.405 Ευρώ και διαιρείται σε 318.100 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 15,05 Ευρώ εκάστη. Η εσωτερική αξία κάθε μετοχής ανέρχεται σε 2,797375 Ευρώ.

Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών της Απορροφώμενης Α προς τις μετοχές που θα λάβουν οι μέτοχοι αυτής από την Απορροφώσα, προσδιορίσθηκε σε 0,646550, ήτοι οι μέτοχοι της Απορροφώμενης Α θα ανταλλάξουν 0,646550 μετοχές της Απορροφώμενης Α που κατέχουν με μία (1) νέα μετοχή της Απορροφώσας, που θα εκδοθούν από την τελευταία, λόγω αυξήσεως του κεφαλαίου της ως αποτέλεσμα της συγχωνεύσεως.

Η ανωτέρω σχέση ανταλλαγής προκύπτει από την εκτίμηση της καθαρής περιουσίας των συγχωνευομένων εταιρειών, που έγινε από κοινού από τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών συγχωνευομένων εταιρειών, με βάση τις οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών της χρήσης 01.01 - 31.12.2007.

Συνεπεία της δι απορροφήσεως συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφώσας θα αυξηθεί κατά 21.230.760 Ευρώ με την έκδοση 22.115.375 μετοχών ονομαστικής αξίας 0,96 Ευρώ εκάστης.

Η διαφορά μεταξύ της καθαρής θέσης της Απορροφώμενης Α και του ποσού που θα κεφαλαιοποιηθεί (ευρώ 23.900.653,13 - ευρώ 21.230.760 = ευρώ 2.669.893,13) ήτοι ποσό 2.669.893,13 Ευρώ, θα αχθεί σε πίστωση λογαριασμού "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο από υπεραξία συγχώνευσης".

Σχετικά με την Απορροφώμενη Β δεν προέκυψε σχέση αξιών, δεδομένου ότι αποτελεί θυγατρική κατά ποσοστό 100% της Απορροφώμενης Α. Συνεπεία της δι' απορροφήσεως εξαφάνισης της Απορροφώμενης Β, το σύνολο των μετοχών της θα ακυρωθούν λόγω απόσβεσης τους δια συγχύσεως.

Η αξία που προκύπτει από την αποτίμηση των συγχωνευομένων εταιρειών και αντιστοιχεί στην καθαρή θέση της Απορροφώμενης Β λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό της σχέσης ανταλλαγής υπέρ των μετόχων της Απορροφώμενης Α.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφώσας θα μειωθεί, συνεπεία αποσβέσεως της αξιώσεως λήψεως μετοχών λόγω συγχύσεως, κατά το συνολικό ποσό των Ευρώ 17.884.056 που αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία των ακυρούμενων μετοχών της Απορροφώσας, που κατέχει σήμερα η Απορροφώμενη Α, ήτοι 18.629.225 μετοχές επί 0,96 Ευρώ ονομαστική αξία εκάστης.

Το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφώσας θα ανέλθει μετά την ως άνω δι' απορρόφησης συγχώνευση, αύξηση και μείωση λόγω συγχύσεως του μετοχικού κεφαλαίου σε 23.506.704 Ευρώ, διαιρούμενο σε 24.486.150 κοινές, άϋλες, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,96 Ευρώ εκάστης.

Από την τελείωση της συγχωνεύσεως, οι δύο απορροφώμενες εταιρείες παύουν να υπάρχουν, χωρίς να είναι απαραίτητη η εκκαθάρισή τους, οι δε μετοχές τους δεν παρέχουν κανένα άλλο δικαίωμα στους κατόχους τους παρά μόνο (για την Απορροφώμενη Α), το δικαίωμα ανταλλαγής τους με μετοχές που θα εκδώσει η Απορροφώσα, κατά την προαναφερόμενη σχέση ανταλλαγής.

Από την ημερομηνία ολοκληρώσεως της συγχωνεύσεως, οι μετοχές που θα παραδοθούν στους μετόχους της Απορροφωμένης Α, με πίστωση των μερίδων επενδυτή που διατηρούν στο Σύστημα Αΰλων Τίτλων του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αφού τηρηθεί η προβλεπόμενη από την υφισταμένη χρηματιστηριακή νομοθεσία διαδικασία, θα παρέχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη της Απορροφώσας, που θα προκύψουν από την χρήση που θα λήξει 31.12.2008 και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της εγκρίσεως της συγχωνεύσεως εντός της τρέχουσας χρήσεως, άλλως από την χρήση που θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του έτους της σχετικής εγκρίσεως .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο