Δίνουν τα χέρια MOH-Endesa για Κόρινθος Power

Θέμα χρόνου είναι να μπουν οι υπογραφές στη συμφωνία Motor Oil και Endesa Hellas, προκειμένου η δεύτερη να αποκτήσει το 75% των μετοχών στην Κόρινθος Power.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Δίνουν τα χέρια MOH-Endesa για Κόρινθος Power
Δίνουν τα χέρια Motor Oil και Endesa Hellas για σύμπραξη στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day, είναι θέμα χρόνου να μπουν οι υπογραφές στη συμφωνία των δύο πλευρών, προκειμένου η Endesa Hellas να αποκτήσει το 75% των μετοχών στην Κόρινθος Power. Να σημειωθεί ότι η Iberdrola  S.A. κατείχε στην εταιρία μικρότερο ποσοστό, ήτοι 70%.

Ο δρόμος για την οριστικοποίηση της συνεργασίας Motor Oil και Endesa Ηellas άνοιξε μετά την ολοκλήρωση, χθες, των τυπικών διαδικασιών για την απόκτηση από τον όμιλο Βαρδινογιάννη των μετοχών που κατείχε η Iberdrola στην Κόρινθος Power. Άλλωστε, αυτό ήταν και το τυπικό κώλυμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Endesa Hellas. Σχετική επίσημη ανακοίνωση έκανε σήμερα η Motor Oil.

Η Κόρινθος Power διαθέτει άδεια παραγωγής για την κατασκευή θερμικής μονάδας στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Η μονάδα θα είναι συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 395,9 MW και η επένδυση υπολογίζεται σε 250 εκατ. ευρώ.

Η σύμπραξη Motor Oil και Endesa Hellas σηματοδοτεί νέο σκηνικό στην αγορά ενέργειας. Δημιουργεί ένα πολύ δυναμικό πόλο που φιλοδοξεί να κατακτήσει τη δεύτερη θέση μετά τη ΔΕΗ. Υπό αυτήν την έννοια, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον ο διαγκωνισμός με τον έτερο πόλο που προετοιμάζουν ο όμιλος των ΕΛΠΕ με την ιταλική Edison.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v