Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ΑΜΚ

Εντός της προθεσμίας που έληγε σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία ΑΜΚ της ΑΕΓΕΚ. Οι πιστώτριες τράπεζες κάλυψαν την αύξηση των 75,2 εκατομμυρίων ευρώ και ο κ. Μαρούλης κατέθεσε 20 εκατ. ευρώ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΑΕΓΕΚ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ΑΜΚ
Εντός της προθεσμίας που έληγε σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατασκευαστικής ΑΕΓΕΚ. Οι πιστώτριες τράπεζες κάλυψαν την αύξηση των 75,2 εκατομμυρίων ευρώ όπως προβλέπονταν στο σχέδιο διάσωσης της εταιρίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από την πλευρά του ο στρατηγικός επενδυτής κ. Μαρούλης κατέθεσε 20 εκατομμύρια ευρώ. Με το ποσό αυτό ο κ. Μαρούλης αποκτά το 80% της ΑΕΓΕΚ κατασκευαστικής ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να αποκτήσει το 33% των μετοχών της μητρικής ΑΕΓΕΚ, καταβάλλοντας έως 61 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι η αύξηση κεφαλαίου, την οποία κάλυψαν οι πιστώτριες τράπεζες, θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του δανεισμού της ΑΕΓΕΚ προς αυτές.

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις του στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της ΑΕΓΕΚ, καθώς ο ίδιος ο κ. Μαρούλης έχει έντονη παρουσία στον χώρο των κατασκευών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v