Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Aύξηση τζίρου το εννεάμηνο του 2003

Ενισχυμένος κατά 17,5% εμφανίστηκε ο συνολικός κύκλος εργασιών της Ακρίτας για το α΄ εννεάμηνο διαμορφούμενος σε 18,96 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση της εταιρίας να εμφανίζεται αισιόδοξη για τη διατήρηση της ανοδικής τάσης στο σύνολο του τρέχοντος έτους.

Ακρίτας: Aύξηση τζίρου το εννεάμηνο του 2003
Σε 18,96 εκατ. ευρώ ανήλθε ο συνολικός κύκλος εργασιών της Ακρίτας κατά το πρώτο 9μηνο του 2003, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ρυθμός αύξησης έχει επιταχυνθεί συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο, για το οποίο ήταν αντίστοιχα 14,3% και η διοίκηση αναμένει ότι αυτή η ανοδική τάση θα διατηρηθεί για το σύνολο του τρέχοντος έτους.

Η ελληνική αγορά προϊόντων μοριοσανίδας εξακολουθεί να διατηρεί αξιόλογο ρυθμό ανάπτυξης και η Ακρίτας συνεχίζει να ενισχύει το μερίδιο της σε αυτήν, έχοντας επιτύχει πωλήσεις υψηλότερες κατά 55% σε όγκο κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2003 σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2002.

Την ίδια περίοδο τα EBITDA ήταν 1,53 εκατ. ευρώ έναντι 0,76 εκατ. ευρώ του περσινού πρώτου εννεαμήνου. Οι αποσβέσεις ανήλθαν σε 6,33 εκατ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα σε -5,27 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης ιδίων προς ξένα κεφάλαια παραμένει υψηλός στο 2,27.

Παράλληλα, η Ακρίτας προχωρεί στην εφαρμογή του νέου επενδυτικού της προγράμματος, σημαντικό μέρος του οπoίου αποτελεί η εγκατάσταση μιας νέας γραμμής επικάλυψης με μελαμίνη, για την οποία οι σχετικές συμβάσεις με γερμανικό οίκο κατασκευής έχουν ήδη υπογραφεί.

Η νέα επένδυση θα απορροφήσει συνολικά 4 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2004. Η νέα γραμμή θα έχει παραγωγική δυναμικότητα επεξεργασίας 250.000 κυβικών μέτρων μοριοσανίδας και MDF το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v