Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξυλεμπορία: Εναρξη απορρόφησης της ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ

Τα Δ.Σ. της Ξυλεμπορίας και της Ιντεργούντ στις 19.12.2008 αποφάσισαν την έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση των δύο εταιριών, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Ξυλεμπορία: Εναρξη απορρόφησης της ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ
Τα Δ.Σ. της Ξυλεμπορίας και της Ιντεργούντ στις 19.12.2008 αποφάσισαν την έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση των δύο εταιριών, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Κατά την ως άνω συνεδρίαση ορίστηκε ως ημερομηνία Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Απορροφώμενης η 31.12.2008 και ορίστηκε Ορκωτός Ελεγκτής για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Απορροφώμενης καθώς και πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α. θα διενεργήσει τις αποτιμήσεις των συγχωνευόμενων εταιριών και θα γνωμοδοτήσει για το εύλογο και λογικό της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευόμενων εταιριών.

Σημειώνεται ότι ο καθορισμός της σχέσης αξιών θα αφορά μόνο το σύνολο των κοινών μετοχών της Απορροφώσας καθώς οι μέτοχοι της Απορροφώμενης θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με κοινές μετοχές της Απορροφώσας ενώ οι κάτοχοι των προνομιούχων μετοχών της Απορροφώσας θα συνεχίσουν να κατέχουν τον ίδιο αριθμό προνομιούχων μετοχών όπως και πριν από την εν λόγω συγχώνευση.

Όσον αφορά στον καθορισμό της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευομένων εταιριών, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έλαβε ακόμα καμμία απόφαση, δεδομένου ότι η σχέση αυτή θα καθορισθεί μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Απορροφώμενη, τη διεξαγωγή του σχετικού οικονομικού και νομικού ελέγχου των εταιριών και την αποτίμηση της λογιστικής αξίας των εταιριών από τον οριζόμενο Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή.

Η εν λόγω συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής της από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των υπό συγχώνευση εταιριών και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v