Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παύση διαπραγμάτευσης για ΤΕΡΝΑ

Την παύση της διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΤΕΡΝΑ, κατόπιν της απορρόφησής της από την ΓΕΚ, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Παύση διαπραγμάτευσης για ΤΕΡΝΑ
Την παύση της διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΤΕΡΝΑ, κατόπιν της απορρόφησής της από την ΓΕΚ, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

H σχέση ανταλλαγής για τους Μετόχους των συγχωνευόμενων εταιριών είναι:

1. Κάθε Μέτοχος της ΤΕΡΝΑ Α.Ε (πλην της Απορροφώσας) θα ανταλλάξει μία (1) μετοχή με 0,950000021 νέα κοινή ονομαστική με δικαίωμα ψήφου μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με ονομαστική αξία 0,57 ευρώ.

Οι 24.470.471 μετοχές που κατέχει η ΓΕΚ Α.Ε. στην ΤΕΡΝΑ Α.Ε θα ακυρωθούν και οι λοιποί πλην της ΓΕΚ μέτοχοι της ΤΕΡΝΑ Α.Ε θα λάβουν συνολικά (21.494.029 Χ 0, 950000021) 20.419.328 μετοχές

2. Οι μέτοχοι της ΓΕΚ Α.Ε,. (ήδη μετονομασθείσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ), θα διακρατήσουν τον ίδιο, όπως και πριν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, αριθμό μετοχών με νέα ονομαστική αξία 0,57 ευρώ.

Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ Α.Ε,. (ήδη μετονομασθείσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.) ανέρχεται σε 48.953.132,16 ευρώ και διαιρείται σε 85.882.688 κοινές ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,57 ευρώ η κάθε μία.

Παράλληλα, η ΓΕΚ ανακοινώνει ότι καταχωρήθηκαν στο ΜΑΕ οι αποφάσεις του ΥΠΑΝ με τις οποίες εγκρίθηκαν τα εξής:

α) η συγχώνευση με απορρόφηση τμήματος της διασπασθείσας εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. από την εταιρεία ΓΕΚ Α.Ε (ήδη μετονομασθείσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.) σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 81-86 του Κ.Ν. 2190/20 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/93

β) η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά το συνολικό ποσό των 25.386.322,56 ευρώ, ήτοι κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ, ύψους 24.933.073,64 ευρώ, πλέον ποσού 453.248,92 ευρώ λόγω κεφαλαιοποίησης (για σκοπούς στρογγυλοποίησης) τμήματος του Λογαριασμού Κερδών εις Νέο της Εταιρείας παράλληλα με τη μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,36 ευρώ σε 0,57 ευρώ και την έκδοση 20.419.328 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,57 ευρώ

γ) η αλλαγή επωνυμίας της Εταιρείας σε "ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών" και διακριτικό τίτλο «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε." Κατόπιν των ως άνω εγκρίσεων διαγράφεται από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η ΤΕΡΝΑ ΑΕ και συνεπώς παύει από την Τετάρτη, 24/12/2008, η διαπραγμάτευση των μετοχών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο