Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Προαναγγελία εξαγοράς από Lamda Partners

Την πρόθεση της Lamda Partners να αξιοποιήσει ενδεχόμενη επενδυτική ευκαιρία που θα προσφέρει η αποτίμηση της Alapis διατύπωσε ευθέως ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης βασικός μέτοχος της Alapis και ιδρυτής της Lamda Partners.

Alapis: Προαναγγελία εξαγοράς από Lamda Partners
Την πρόθεση της Lamda Partners να αξιοποιήσει ενδεχόμενη επενδυτική ευκαιρία που θα προσφέρει η αποτίμηση της Alapis διατύπωσε ευθέως σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης, βασικός μέτοχος της Alapis και ιδρυτής της Lamda Partners.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν άμα τη υποβολή της παραιτήσεώς του από τη θέση του προέδρου της Alapis για πρόθεση εξόδου της εταιρίας από το Χ.Α., ο κ Λαυρεντιάδης δήλωσε στο "Βήμα της Κυριακής" ότι η πρώτη εισήγηση στην επενδυτική επιτροπή του fund (Lamda Partners), τον Ιούλιο, όταν προβλέπεται να έχουν συγκεντρωθεί τα πρώτα 500 εκατ. ευρώ, θα είναι η εξαγορά της Alapis.

Η εταιρία έχει βρει τον δρόμο της, αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Λαυρεντιάδης, αποτελώντας τον leader της αγοράς φαρμάκων με 5 εργοστάσια, 8 φαρμακαποθήκες, 2 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης και με τζίρο 1 δισ. ευρώ για το 2008.

Με την κυκλοφορία 130 νέων generics από 1/1/2009 που αποκάλυψε το Euro2day, η Alapis αναμένει για το 2009 τζίρο μόνο από τα generics 200 εκατ. ευρώ. Στόχος της, δε, είναι το 2010 να διαθέτει στην αγορά 250 δικά της generics και το 2012 μόνο από το ανθρώπινο φάρμακο να έχει έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ.

Κύκλοι της εισηγμένης αναφέρουν ότι εξετάζονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια μετά και την αποχώρηση του κ. Λαυρεντιάδη από τη θέση του προέδρου. Σημειώνεται πάντως ότι αν η Lamda Partners νομικό πρόσωπο συνδεόμενο με τον κ. Λαυρεντιάδη προχωρήσει τον Ιούλιο ή αργότερα σε δημόσια πρόταση για την Alapis θα θεωρηθεί πρόσωπο που ενεργεί από κοινού και συντονισμένα με τον βασικό μέτοχο της εισηγμένης και επομένως θα έχει τις υποχρεώσεις των σχετικών όρων της προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

Alapis: Αναθεώρηση guidance για το 2008

Σε αναδιατύπωση των στόχων της για το 2008 προχωρά η Alapis, διευρύνοντας το εύρος των εκτιμήσεων για EBITDA και κέρδη μετά φόρων, ενώ αποφάσισε την πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων για διερεύνηση εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Σε συνέχεια των πρόσφατων ανακατατάξεων στη διοικητική ομάδα της Alapis ABEE και με απώτατο στόχο την περαιτέρω θωράκιση της εταιρίας για την αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το Δ.Σ. της εταιρίας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση στις 28/12/2008, αποφάσισε την πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων (μία εκ των οποίων θα είναι η Deutsche Bank AG, London Branch) με σκοπό να συνδράμει στην αξιολόγηση του τρέχοντος επιχειρησιακού σχεδιασμού της εταιρίας και τη διερεύνηση τυχόν εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών με γνώμονα το συμφέρον της και των μετόχων της.?? ??

ε βάση την ισχυρή ανάπτυξη των μεγεθών της, η διοίκηση της εταιρίας επαναδιατυπώνει τους στόχους της για τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2008: πιο συγκεκριμένα αναμένει πωλήσεις μεταξύ 900 εκατ. ευρώ - 1 δισ. ευρώ, αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μεταξύ 240 - 280 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας μεταξύ 140 - 170 εκατ. ευρώ. 

Η Alapis θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για κάθε περαιτέρω σχετική απόφαση του Δ.Σ. της". ?

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v