Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Φλερτ τώρα και με Μέση Ανατολή

Την επέκτασή του στη Μ. Ανατολή φαίνεται να εξετάζει ο όμιλος Euromedica σε συνεργασία με τον όμιλο Axon, καθώς υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία θυγατρικής εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Euromedica: Φλερτ τώρα και με Μέση Ανατολή
Την επέκτασή του στη Μέση Ανατολή φαίνεται να εξετάζει ο όμιλος Euromedica σε συνεργασία με τον μητρικό όμιλο Axon, καθώς υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία θυγατρικής εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Καταλυτικά προς μια τέτοια κατεύθυνση φαίνεται να επιδρούν παράγοντες όπως το υψηλό εισόδημα για ένα τουλάχιστον τμήμα του τοπικού πληθυσμού, η σημαντική τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές εταιρίες στον χώρο της υγείας και γενικότερα το γεγονός ότι ο κλάδος συγκαταλέγεται στους πλέον αμυντικούς απέναντι στην κρίση.

Στο εσωτερικό μέτωπο παρατηρείται μετοχική κινητικότητα τόσο στη Euromedica όσο και στο Ιασώ, όπου η πρώτη συμμετέχει με μειοψηφικό ποσοστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστής των πακέτων στην ΕΥΡΟΜ είναι η πλευρά Λιακουνάκου και πωλητής θεσμικός επενδυτής του εξωτερικού.

Στην περίπτωση του Ιασώ, εκτιμάται ότι η πλευρά Λιακουνάκου προχώρησε σε μερική ρευστοποίηση της θέσης της, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση για πλήρη αποχώρηση από τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v