Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕFG Leasing: Προβλέψεις για αύξηση κερδών

Στα 7,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων της ΕFG Eurobank Ergasias Leasing για τη χρήση του 2001. Στόχος της διοίκησης της εταιρίας είναι τα κέρδη προ φόρων του 2002 να φθάσουν τα 11,5 εκατ. ευρώ.

ΕFG Leasing: Προβλέψεις για αύξηση κερδών
Τη πρώτη θέση, μεταξύ των εταιριών χρηματοδοτικής μίσθωσης, με βάση τον όγκο των νέων εκταμιευμένων συμβάσεων, κατέκτησε για τη χρήση του 2001 η ΕFG Eurobank Ergasias Leasing, η θυγατρική εταιρία της EFG Eurobank Ergasias που προήλθε από τη συγχώνευση της EFG Eurobank Leasing και της Ergoleasing.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, οι νέες συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης που συνήφθησαν κατά το 2001, ανήλθαν σε 236,5 εκατ. ευρώ (80,6 δισ. δρχ.). Οι νέες συμβάσεις που αφορούσαν στον κινητό εξοπλισμό ανήλθαν σε 173,5 εκατ. ευρώ (59,1 δισ. δρχ.) και το leasing ακινήτων σε 63,1 εκατ. ευρώ (21,5 δισ. δρχ.). Το σύνολο της αγοράς σε νέες συμβάσεις leasing για το 2001 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 1,35 δισ. ευρώ (460 δισ. δρχ.) με αποτέλεσμα, το μερίδιο αγοράς της ΕFG Eurobank Ergasias Leasing να διαμορφώνεται σε 17,5%.

Οσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για τη χρήση του 2001, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 106,2 εκατ. ευρώ (36,2 δισ. δρχ.) και τα κέρδη προ φόρων στα 7,9 εκατ. ευρώ (2,7 δισ. δρχ.), γεγονός που διαμορφώνει την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας σε 13,4%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για τη χρήση 2002, στόχος της εταιρίας είναι να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της σε σύνολο νέων συμβάσεων που αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ (510 δισ. δρχ.). Ο κύκλος εργασιών αναμένεται να προσεγγίσει τα 150 εκατ. ευρώ (50 δισ. δρχ.) και τα κέρδη προ φόρων τα 11,5 εκατ. ευρώ (3,9 δισ. δρχ.). Εκτός από τους ποσοτικούς στόχους, η εταιρία έχει θέσει και ποιοτικούς στόχους, οι οποίοι θα της επιτρέψουν να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην αγορά και για το 2002. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν ενοποιηθεί τα συστήματα και οι διαδικασίες, ώστε να επιτυγχάνεται ταχύτερη υλοποίηση των συμβάσεων, ενώ παράλληλα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πελατών της και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί κατά το 2002 στον τομέα του vendor leasing (συμφωνίες με προμηθευτές μηχανολογικού εξοπλισμού) και στον τομέα του leasing ακινήτων, για τον οποίο εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον. Στα ακίνητα, θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, η πρωτοπόρος συνεργασία της EFG Eurobank Ergasias Leasing με την εταιρεία ΕFG Eurobank Properties, η οποία εξειδικεύεται στην εξεύρεση και βελτιστοποίηση της χρήσης ακινήτων.

Σημαντική είναι επίσης η θέση που κατέχει η EFG Eurobank Ergasias Leasing και στη Β. Ελλάδα, όπου λειτουργεί ξεχωριστή μονάδα, η οποία παρέχει πλήρως καθετοποιημένες υπηρεσίες και έχει στόχο την ικανοποίηση των απαιτήσεων των επιχειρηματιών της περιοχής. Το leasing αποτελεί ιδανικό εργαλείο χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων των εταιρειών της Β. Ελλάδος, αφού συνδυάζεται άριστα με τον αναπτυξιακό νόμο 2601/98 και τη χρήση αφορολόγητων αποθεματικών, γεγονός που ήδη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων της περιοχής.

Τέλος, η εταιρία δραστηριοποιείται και στη χρονομίσθωση αυτοκινήτων, μέσω της συνδεδεμένης Autorental A.E., τομέας στον οποίο θα δοθεί επίσης έμφαση κατά το 2002, δεδομένου του έντονου ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται από την αγορά για το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο απευθύνεται τόσο στους εταιρικούς όσο και στους ιδιώτες πελάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο