Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΤΗΛΑ:Από 19/3-6/4 η άσκηση δικαιωμάτων στην ΑΜΚ

Από τις 19 Μαρτίου μέχρι και τις 6 Απριλίου θα διαρκέσει η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κτήμα Λαζαρίδη κατά 431.040 ευρώ. Η αναλογία των νέων μετοχών είναι 1ν/10π, ενώ ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ορίστηκε η 12η Μαρτίου.

ΚΤΗΛΑ:Από 19/3-6/4 η άσκηση δικαιωμάτων στην ΑΜΚ
Στο διάστημα από την Παρασκευή 19 Μαρτίου έως και την Τρίτη 6 Απριλίου ορίζεται η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κώστα Λαζαρίδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης ορίζεται από την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2004 έως και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2004.

Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Κτήμα Λαζαρίδη της 10ης Δεκεμβρίου 2003 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών κατά 431.040 ευρώ με την έκδοση 1.436.800 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη και τιμή διάθεσης 2,40 ευρώ για κάθε νέα μετοχή.

Σημειώνεται πως η υπέρ το άρτιο διαφορά, δηλαδή η διάθεση των παραπάνω μετοχών σε τιμή μεγαλύτερη της ονομαστικής αξίας 3.017.280 ευρώ θα μεταφερθεί σε ειδικό αποθεματικό του λογαριασμού των Ιδίων Κεφαλαίων ’Δια φορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο’.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται σε 4.741.440,00 ευρώ και θα διαιρείται σε 15.804.800 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε στη συνεδρίαση του στις 20 Φεβρουαρίου 2004 το σχετικό ενημερωτικό δελτίο.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμοδίων εταιρικών οργάνων, η αναλογία των νέων μετοχών σε σχέση με τις παλαιές είναι 1 προς 10 και δικαίωμα προτίμησης στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών θα έχουν οι μέτοχοι που είναι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 11ης Μαρτίου 2004.

Η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης θα γίνει την 12η Μαρτίου 2004, ενώ από αυτήν την ημερομηνία η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Κτήμα Λαζαρίδη θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις 45 (ΦΕΚ 1036/23.08.2000) και 81 (ΦΕΚ Β 1596/30.11.2001) του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνδυασμό με την 24/273/10.06.2003 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών θα είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χ.Α.. Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους.

Επίσης, σημειώνεται πως η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους.

Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τέσσερις εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη άσκησής τους, ενώ ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 31ης Μαρτίου 2004.

Τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης (δηλαδή έως και την 6η Απριλίου 2004) παύουν να ισχύουν, ενώ επισημαίνεται πως για την απόκτηση μίας νέας μετοχής, θα πρέπει να ασκηθούν δικαιώματα προτίμησης που αναλογούν σε 10 παλαιές μετοχές της Κτήμα Λαζαρίδης.

Παράλληλα, στην ίδια πάντα ανακοίνωση αναφέρεται πως επειδή η μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. είναι ο τίτλος των 10 μετοχών, οι μέτοχοι δύνανται - εφόσον το επιθυμούν - να αποκτήσουν διαπραγματεύσιμους τίτλους των 10 μετοχών με την κατάλληλη αγοραπωλησία δικαιωμάτων προτίμησης.

Σημειώνεται πως η σύσταση αυτή έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και με κανένα τρόπο δεν θίγει τα δικαιώματα προτίμησης του κατόχου μικρότερου αριθμού μετοχών να εγγραφεί ή ν α μεταβιβάσει τα σχετικά δικαιώματά του. Κλάσματα μετοχών δεν θα εκδοθούν.

Κατά συνέπεια συνίσταται στους κ.κ. Μετόχους όπως συγκεντρώσουν αριθμό δικαιωμάτων τα οποία κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης θα παράγουν ακέραιο αριθμό νέων μετοχών.

Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα γίνεται με την καταβολή των αντίστοιχων μετρητών τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της EFG Eurobank Ergasias A.E..

Με την εγγραφή τους οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει να καταβάλουν την αξία των μετοχών (ευρώ 2,40 για κάθε νέα κοινή ονομαστική μετοχή) για τις οποίες εγγράφονται σε ειδικό λογαριασμό, που έχει ήδη ανοίξει η εταιρεία στην ανωτέρω Τράπεζα για το σκοπό αυτό, απευθείας οι ίδιοι και χωρίς τη μεσολάβηση της Κτήμα Λαζαρίδη.

Σε περίπτωση μη κάλυψης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους (εξάσκηση δικαιωμάτων προτίμησης), οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν ελεύθερα κατά την κρίση του δ.σ. της εταιρίας σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Εφόσον, συνεχίζουν να υφίστανται αδιάθετες μετοχές, το Μετοχικό Κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13α του Κ.Ν. 2190/1920.

Οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την παρούσα αύξηση θα έχουν άυλη μορφή και θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 1/1/2003-31/12/2003.

Τέλος, σημειώνεται πως σύμβουλος έκδοσης είναι η Merit ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v