Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Χορηγός σε forum για την ενέργεια

Η INTRAKAT στηρίζει το 1ο Φόρουμ του Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ με θέμα «Θερμική Επεξεργασία Αστικών Στερεών Αποβλήτων με Παραγωγή Ενέργειας»

Intrakat: Χορηγός σε forum για την ενέργεια
Η τεχνολογία και η διεθνής πρακτική καθορίζουν τις εξελίξεις στο κρίσιμο για την Ελλάδα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η INTRAKAT στηρίζει το 1ο Φόρουμ του Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ με θέμα «Θερμική Επεξεργασία Αστικών Στερεών Αποβλήτων με Παραγωγή Ενέργειας» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009 στο ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου στην Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή σύγχρονων φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών διαχείρισης απορριμμάτων παγκοσμίως. Με άξονα την κυρίαρχη σήμερα τεχνολογία της θερμικής επεξεργασίας με ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας, η οποία χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 600 μονάδες παγκοσμίως, αναζητείται η βέλτιστη τεχνοοικονομική επίλυση του εξαιρετικά επίκαιρου προβλήματος της διαχείρισης των 5,5 εκατ. τόνων οικιακών απορριμμάτων που παράγονται ετησίως στη χώρα μας.

Στο φόρουμ συμμετέχουν επιφανή μέλη της ελληνικής και παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρμοδίων οργανισμών καθώς και ιδιωτικών φορέων, με σκοπό να προάγουν τον εποικοδομητικό διάλογο και την κατάθεση προτάσεων για την επίλυση του καίριου αυτού θέματος

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΣΕΒ, ενώ παράλληλα στηρίζεται από το Κέντρο Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία των Μονάδων Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων «CEWEP» και τον Διεθνή Οργανισμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων «ISWA».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του συμβουλίου «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ»: www.synergia.com.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v