Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξυλεμπορία: Καταβολή τόκου επί των προνομιούχων

Ο τόκος ανά προνομιούχο μετοχή της Ξυλεμπορίας που θα καταβληθεί ανέρχεται στο ποσό των ευρώ 0,074, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο φόρος, ήτοι καθαρό ποσό 0,045 ευρώ. Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η 14η Αυγούστου 2009.

Ξυλεμπορία: Καταβολή τόκου επί των προνομιούχων
Η Ετήσια Τακτικής Γ.Σ. της Ξυλεμπορίας στις 25 Ιουνίου 2009, αποφάσισε την καταβολή τόκου ύψους 16% επί της ονομαστικής αξίας των προνομιούχων μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου σε περίπτωση ανυπαρξίας κερδών.

Ο τόκος ανά προνομιούχο μετοχή της Ξυλεμπορίας που θα καταβληθεί ανέρχεται στο ποσό των ευρώ 0,074, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο φόρος που αναλογεί, ήτοι 35%, ήτοι καθαρό ποσό 0,045 ευρώ.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η 14η Αυγούστου 2009.

Διευκρινίζεται ότι, με βάση το νέο αναθεωρημένο Κανονισμό του Χ.Α., οι εταιρικές πράξεις από 01/01/2009 διενεργούνται σύμφωνα με τον κανόνα "record date" που αντικαθιστά τον κανόνα "trade date". Σύμφωνα με τον νέο κανόνα, δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένου του τόκου των προνομιούχων μετοχών) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date).

Συνεπώς, δικαιούχοι του τόκου θα είναι οι κάτοχοι των προνομιούχων μετοχών που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων της εταιρείας κατά την record date, ήτοι την Τρίτη 18 Αυγούστου 2009.

Ημερομηνία έναρξης πληρωμής του τόκου των προνομιούχων μετοχών ορίζεται η 24η Αυγούστου 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v