Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΥΜΠ: Άρση επιτήρησης ζητά ομάδα μετόχων

Την άρση της επιτήρησης της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής ζητά εκ νέου από το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ομάδα μετόχων της εταιρίας.

ΟΛΥΜΠ: Άρση επιτήρησης ζητά ομάδα μετόχων
Την άρση της επιτήρησης της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής ζητά εκ νέου από το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ομάδα μετόχων της εταιρίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, σημειώνουν, η διοίκηση του ΧΑ οφείλει να στοιχειοθετήσει το σκεπτικό που την οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Ειδικότερα, η επιστολή των μετόχων της Τεχνικής Ολυμπιακής αναφέρει τα εξής:

"ΠΡΟΣ την ΕΧΑΕ
ΚΟΙΝ .
1. Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. ΚΑΤΣΕΛΗ
2. Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
3. MME (έντυπα & ηλεκτρονικά)

Mε επιστολή τους προς την ΕΧΑΕ στις 14 Ιούλιου 2009 (αρ.πρωτ. Χ.Α. 22082/14.7.2009) οι μέτοχοι ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ Κωνσταντίνος, ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ Γεώργιος, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος, ΤΣΑΦΑΣ Γεώργιος, ΦΛΩΡΟΣ Γεώργιος και ΦΟΥΡΛΗΣ Αλέξανδρος σας είχαν τονίσει τα παρακάτω.

«Κατά τη διάρκεια της Α’ επαναληπτικής συνέλευσης των μετόχων της Τεχνικής Ολυμπιακής ΑΕ της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2009, πληροφορηθήκαμε απο τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης ότι η αίτηση άρσης της επιτήρησης της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής θα επανεξεταστεί από το ΔΣ του Χρηματιστηρίου μετά τη δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων της 31/12/2009, δηλ. πρακτικά μετά το Μάρτιο του 2010.

Πιστεύουμε ότι η διοίκηση του Χρηματιστηρίου, επικαλούμενη μόνο γενικά και αόριστα την “προστασία του επενδυτικού κοινού” και “τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς” προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση στο επενδυτικό κοινό (αντί να το προστατεύει), χωρίς να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αφού δημιουργεί αρνητικό κλίμα εις βάρος μίας εισηγμένης εταιρείας με καθαρά ιδία κεφάλαια άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ και η οποία πληρεί πια επαρκώς τους όρους άρσης της επιτήρησης της μετοχής της.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η διοίκηση του Χρηματιστηρίου οφείλει να στοιχειοθετήσει το σκεπτικό της, ζητούμενο που αποτελεί ταυτόχρονα και απαίτηση εκ μέρους μας αφού επικαλείται την προστασία μας, ειδάλλως το ΔΣ του ΧΑΑ θα πρέπει να προβεί στην άμεση άρση της επιτήρησης της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής». Δυστυχώς, και για ανεξήγητους λόγους, δεν υπήρξε τότε καμία πειστική απάντηση από την διοίκηση του ΧΑ στην επιστολή των παραπάνω μετόχων. Δημιουργήθηκαν και δημοσιεύθηκαν στον τύπο εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την τακτική του Δ.Σ. του ΧΑ να μην απαντά σε μετόχους της μειοψηφίας. Τακτική η οποία ήταν ασύμβατη με την ταυτόχρονη προσπάθεια του ΧΑ περί εταιρικής διακυβέρνησης, με τα ερωτηματολόγια τα οποία είχε αποστείλει στις διοικήσεις των εισηγμένων για τον σκοπό αυτόν.

Στις 1/12/2009 η εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ανακοίνωσε τα παρακάτω.
«Σε νέα αίτηση για έξοδο των μετοχών της από την κατηγορία της επιτήρησης θα προχωρήσει η Τεχνική Ολυμπιακή, μετά και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του γ΄ τριμήνου 2009, καθώς από τα δημοσιευμένα στοιχεία προκύπτει ότι εξακολουθούν και πληρούνται οι προϋποθέσεις για έξοδο από την κατηγορία της επιτήρησης». Σε επικοινωνία μας με το αρμόδιο τμήμα της εταιρίας στις 4/12/2009 πληροφορηθήκαμε ότι κατατέθηκε η αίτηση. Για όλα τα παραπάνω επανερχόμαστε και ζητούμε να προβεί η διοίκηση του ΧΑ στην άμεση άρση της επιτήρησης της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής. Διαφορετικά απαιτούμε την ξεκάθαρη και δημόσια αιτιολόγηση της άρνησης.

11/12/2009

Με τιμή

OI METOXOI

1. ΒΟΥΖΟΥΝΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
2. ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
4. ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
5. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
6. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
7. ΖΟΥΡΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
8. ΘΗΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9. ΘΗΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
10. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
11. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
12. ΚΟΛΙΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
13. ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14. ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
15. ΛΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
16. ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
17. ΜΠΑΛΟΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
18. ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19. ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
20. ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
21. ΝΑΣΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
22. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
23. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
24. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
25. ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
26. ΣΙΤΑΡΕΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
27. ΣΚΟΔΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
28. ΤΕΝΕΚΕΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
29. ΤΣΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
30. ΤΣΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
31. ΦΛΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
32. ΦΛΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
33. ΦΟΥΡΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
34. ΦΩΤΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ
35. ΦΩΤΙΟΥ ΦΩΤΗΣ
36. ΦΩΤΙΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ
37. ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΑΡΕΤΗ
38. ΨΙΛΙΤΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v