Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΥΜΠ: Τι απαντά για επίσχεση στο Πόρτο Καρράς

Από την προσεχή Δευτέρα δηλώνει η διοίκηση του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής ότι θα τακτοποιηθεί η καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του Νοεμβρίου σε προσωπικό του Πόρτο Καρράς.

ΟΛΥΜΠ: Τι απαντά για επίσχεση στο Πόρτο Καρράς
Από την προσεχή Δευτέρα δηλώνει η διοίκηση του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής ότι θα τακτοποιηθεί η καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του Νοεμβρίου σε προσωπικό του Πόρτο Καρράς, απαντώντας σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, αναφορικά με την πρόθεση των σωματείων των εργαζομένων στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής αναφέρει τα εξής:

"1. Η παρατεταμένη αδυναμία του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει οφειλόμενα ποσά για εκτελεσθείσες και πιστοποιηθείσες εργασίες δημοσίων έργων, τελεσίδικες - αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, εγκεκριμένα και ολοκληρωθέντα επιχορηγούμενα επενδυτικά τουριστικά προγράμματα και επιστροφή ΦΠΑ αυτών κλπ, έχει ως αποτέλεσμα να οφείλεται στον Όμιλό μας ποσό που υπερβαίνει τα 41 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθεί και οφειλή τουριστικών πρακτόρων ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου στα ξενοδοχεία του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ.

2. Λόγω της παραπάνω αδυναμίας είσπραξης των οφειλομένων, παρατηρήθηκε ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του Νοεμβρίου σε προσωπικό του Πόρτο Καρράς, η οποία προβλέπεται να τακτοποιηθεί από την προσεχή Δευτέρα.

3. Είναι σε όλους γνωστή η διεθνής οικονομική κρίση που μαστίζει όλες τις επιχειρήσεις και οι δυσμενείς συνέπειες που αυτή έχει στη χώρα μας και ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και των κατασκευών δημοσίων και ιδιωτικών έργων με τους οποίους κυρίως ασχολείται ο Όμιλός μας.

4. Το ότι, ο Όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων του οφείλεται αφενός στην υγιή οικονομική βάση του (μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία με μικρό δανεισμό) και αφετέρου στην προσπάθεια της Διοίκησής του να χειριστεί την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ιδιαίτερα για την διατήρηση των θέσεων εργασίας στον όμιλο."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v