Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταμβακάκης: Ικανοποιητική η τραπεζική ρευστότητα

Την πεποίθησή του ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Ταμβακάκης: Ικανοποιητική η τραπεζική ρευστότητα
Την πεποίθησή του ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη συνεργασία του τραπεζικού ομίλου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για τη χρηματοδότηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης των παλαιών κτιρίων.

"Το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας έχει αντέξει και θα αντέξει και από εδώ και πέρα. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας είναι πάνω από 9% και η ρευστότητα ικανοποιητική", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμβακάκης, ο οποίος σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο να χορηγούν δάνεια.

Ο κ. Ταμβακάκης τόνισε επίσης ότι "όσα ακούγονται για τις τραπεζικές καταθέσεις είναι υπερβολικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v