Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΥΜΠ: Νέα απόρριψη αιτήματος μικρομετόχων

Το πνεύμα συνεργασίας με το οποίο προσήλθαν στην ετήσια γενική συνέλευση οι μικρομέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής «τορπίλισε» η διοίκηση, καθώς αρνήθηκε στο αίτημά τους για τοποθέτηση εκπροσώπων τους στο ΔΣ.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΟΛΥΜΠ: Νέα απόρριψη αιτήματος μικρομετόχων
Το πνεύμα συνεργασίας με το οποίο προσήλθαν στην ετήσια γενική συνέλευση οι μικρομέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής «τορπίλισε» η διοίκηση της εισηγμένης, καθώς αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να αποδεχτεί το αίτημά τους για τοποθέτηση εκπροσώπων τους στο διοικητικό συμβούλιο.

Οι μικρομέτοχοι, στη σχετική ψηφορία που διεξήχθη στο πλαίσιο της συνέλευσης, τάχθηκαν υπέρ της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου με τη συμμετοχή δυο μελών που θα εκλέγονταν από τους ίδιους (προτάθηκαν οι κ. Αλέξανδρος Φoυρλής και Γιώργος Φλώρος), σε αντίθεση με τους μεγαλομετόχους της Τεχνικής Ολυμπιακής (οικογένεια Στέγγου) που ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του σημερινού δ.σ. της εισηγμένης.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής υποστήριξε ότι πέρυσι βελτιώθηκε σημαντικά η οικονομική θέση του ομίλου ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του α’ τετραμήνου του 2010, οι δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου περιορίστηκαν στα 13,6 εκατ. ευρώ (36,6 εκατ. Ευρώ στα τέλη του 2009) καθώς στο διάστημα αυτό αποπληρώθηκε το ποσό των 23 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά προήλθαν από τα ταμειακά διαθέσιμα της εισηγμένης, αλλά κυρίως από πιστοποιήσεις και επιχορηγήσεις του δημοσίου που είχαν εκχωρηθεί στις πιστώτριες τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v