Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Δεν διανέμει μέρισμα για το 2003

Η ΕΛΒΙΕΜΕΚ αποφάσισε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2003, καθώς τα κέρδη της περιόδου, ύψους 261.267,08 ευρώ, συμψηφίστηκαν με ζημιές προηγουμένων χρήσεων, οπότε μεταφέρονται εις νέον ζημίες ποσού ευρώ 7.587.000,90.

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Δεν διανέμει μέρισμα για το 2003
Η ΕΛΒΙΕΜΕΚ αποφάσισε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2003, καθώς τα κέρδη της περιόδου, ύψους 261.267,08 ευρώ, συμψηφίστηκαν με ζημιές προηγουμένων χρήσεων, οπότε μεταφέρονται εις νέον ζημίες ποσού ευρώ 7.587.000,90.

Η απόφαση ελήφθη από την ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 30/06/2004, όπου παρευρέθηκαν μέτοχοι και εκπρόσωποι μετόχων που αντιπροσώπευσαν 2.402.149 μετοχές της εταιρείας, ήτοι ποσοστό 35,73% του συνόλου των μετοχών της ΕΛΒΙΕΜΕΚ.

Επίσης, αποφασίστηκε η τροποποίηση των άρθρων 3 (περί μετοχικού κεφαλαίου και δυνατότητας έκδοσης ομολογιακού δανείου από το ΔΣ), 15 (περί αρμοδιοτήτων της Γενικής Συνέλευσης) και 19 (περί Απαρτίας της Γενικής Συνέλευσης) του καταστατικού της εταιρείας, σε συμμόρφωση με τον Ν. 3156/2003, βάσει του οποίου δίνεται η δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικής πρόβλεψης από το καταστατικό της εταιρείας, να εκδώσει, εντός 5ετίας, κοινό ομολογιακό δάνειο, δηλ. δάνειο, οι ομολογίες του οποίου δεν είναι δυνατό να μετατραπούν σε μετοχές και το οποίο δεν θα παρέχει δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη.

Εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει την πώληση των μετοχών οι οποίες έχουν προκύψει ως υπόλοιπα από τη μείωση του κεφαλαίου (έξι μετοχές προς μία) που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της 05/01/2000, οι οποίες μετά την αποϋλοποίηση και τη σύνταξη του μετοχολογίου της εταιρείας ανέρχονται σε 257 μετοχές και να καλέσει τους μετόχους να εισπράξουν κατά την αναλογία τους. Χρονοδιάγραμμα λήψης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται το τρίμηνο.

Αναφορικά με τη μεταφορά του εργοστασίου εκρηκτικών στον Αγιο Θωμά, η εταιρεία προέβη σε επανυποβολή σχεδίων και μελετών κατόπιν υποδείξεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, την έγκριση των οποίων αναμένει, προκειμένου να ξεκινήσει τις οικοδομικές εργασίες στο χώρο του νέου εργοστασίου.

Η έγκριση αυτή προβλέπεται να χορηγηθεί εντός τριμήνου. Το γεγονός αυτό μεταθέτει χρονικά την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος που η εταιρεία είχε προβλέψει, κατά τέσσερις περίπου μήνες, ήτοι προς τα τέλη Οκτωβρίου 2004.

Όσον αφορά το Εμπορευματικό Κέντρο, η εταιρεία προετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα για έκδοση οικοδομικής άδειας του πρώτου κτιρίου του Εμπορευματικού Κέντρου εντός του τρέχοντος μήνα. Να σημειωθεί ότι η πρόοδος των εργασιών για την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου βρίσκεται σε συνάρτηση με το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς του εργοστασίου στον ’Αγιο Θωμά.

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης ενημέρωσε τους μετόχους για την πορεία της κατασκευής των οριζοντίων ιδιοκτησιών στον Αγιο Ι. Ρέντη, το οποίο αναμένεται να αποπερατωθεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2004, έθεσε δε υπόψη τους τις προτάσεις αξιοποίησης του ακινήτου στο Τάχυ Θηβών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης ανακοίνωσε στους μετόχους ότι ο κ. Φίλιππος Λέμης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, υπέβαλε την παραίτησή του, για το λόγο ότι ήδη έχει εκλεγεί σε άλλο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο θα πρέπει να παρέχει με μόνιμη εργασιακή σχέση τις υπηρεσίες του. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να κατέχει τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε. Στη θέση του, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε τον κ. Μυλωνά Ευάγγελο του Κωνσταντίνου. Η Γενική Συνέλευση, ομόφωνα, επικύρωσε την εκλογή αυτή.

Όλες οι αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ελήφθησαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα με πλειοψηφία 35,73% του μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v