Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Άνοδος κερδών κατά 60% το Q1

Σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών εμφανίζει στο Q1 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος η Πλαστικά Κρήτης η ρωσική θυγατρική της οποίας υπέγραψε προσύμφωνο για την αγορά βιομηχανοστασίου στην Αγία Πετρούπολη.

Πλαστικά Κρήτης: Άνοδος κερδών κατά 60% το Q1
Σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών εμφανίζει στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος η Πλαστικά Κρήτης η ρωσική θυγατρική της οποίας υπέγραψε προσύμφωνο για την αγορά βιομηχανοστασίου στην Αγία Πετρούπολη.

Η Πλαστικά Κρήτης εμφανίζει αύξηση πωλήσεων κατά 17% στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα με τις πωλήσεις της να ανέρχονται στα 21,1 εκατ. ευρώ έναντι 18 εκατ. ευρώ πέρσι. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 60% διαμορφούμενα σε 2 εκατ. ευρώ έναντι 1,25 εκατ. πέρσι.

Η άνοδος των πωλήσεων τόσο σε όγκο όσο και σε αξία κρίνεται ικανοποιητική ενώ η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται στο «αδύναμο» πέρσι α΄ τρίμηνο λόγω του βίαιου ξεστοκαρίσματος που επικρατούσε στις διεθνείς αγορές.

Εν τω μεταξύ, σε υπογραφή προσυμφώνου για την αγορά οικοπέδου έκτασης 20,4 στρεμμάτων με βιομηχανικό κτίριο 3258 τ.μ. στην περιοχή Kolpino στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης προχώρησε η Modern Plant ooo, θυγατρική της Πλαστικά Κρήτης στην Ρωσία.

Η αγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Στο ακίνητο θα μετεγκατασταθεί η υπάρχουσα παραγωγική μονάδα της θυγατρικής εταιρίας Global Colors zao που λειτουργεί στη Ρωσία από το 2006 και παράγει masterbatches (πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών).

Η Πλαστικά Κρήτης διαβλέπει σημαντικότατες προοπτικές ανάπτυξης στη Ρωσία και σχεδιάζει να επενδύσει τα επόμενα χρόνια σε μεγάλη αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, ώστε να διεκδικήσει μια από τις πρώτες θέσεις στην αγορά.

Εξάλλου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής το νέο εργοστάσιο της Romcolor 2000 SA, θυγατρικής της Πλαστικά Κρήτης, στο Βουκουρέστι, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο καλοκαίρι. Στο εργοστάσιο αυτό, στεγασμένης επιφάνειας 8000 τ.μ., θα μετεγκατασταθεί η υπάρχουσα μονάδα παραγωγής και θα αυξηθεί η δυναμικότητα με την εγκατάσταση νέων γραμμών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 2 φωτοβολταϊκοί σταθμοί των 80 kW ο καθένας στις οροφές των εγκαταστάσεων της εταιρίας στο Ηράκλειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v