Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axon: Κάμψη στο Q1-Δηλώσεις για ΙΑΣΩ, δανεισμό

Πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία των οικονομικών επιδόσεων του ομίλου Axon κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, όπως τουλάχιστον συνάγεται από σειρά απαντήσεων της διοίκησης κατά την τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης.

Axon: Κάμψη στο Q1-Δηλώσεις για ΙΑΣΩ, δανεισμό
Πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία των οικονομικών επιδόσεων του ομίλου Axon κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, όπως τουλάχιστον συνάγεται από μια σειρά απαντήσεων της διοίκησης κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Axon Συμμετοχών, κ. Δουμάνογλου:

Α. Ο κλάδος υγείας (Euromedica) στο πρώτο τρίμηνο παρουσίασε περιορισμένη κάμψη τζίρου και λειτουργικών αποτελεσμάτων, για να ακολουθήσει κάποια τάση ανάκτησης επιδόσεων από τον Απρίλιο.

Β. Θα υπάρξει αρνητικός επηρεασμός του αποτελέσματος από αρνητικές υπεραξίες χαρτοφυλακίου, λόγω της κατοχής ποσοστού μειοψηφίας στο ΙΑΣΩ

Γ. Στον κλάδο της πληροφορικής συνεχίζονται οι καθυστερήσεις του υπουργείου Άμυνας να "παραλάβει" ολοκληρωμένα έργα. Πάντως, το υπόλοιπο των ανεκτέλεστων συμβάσεων της Sonak υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Δουμάνογλου, επίσης, απαντώντας σε ερωτήματα των μετόχων, αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων στρατηγικής του ομίλου, όπως:

Συνεργασία με το ΙΑΣΩ: "Δεν είναι στις προθέσεις μας, τουλάχιστον επί του παρόντος, η πώληση της συμμετοχής μας στο ΙΑΣΩ. Η ιδέα περί δημιουργίας ενός κοινού σχήματος δεν έχει βγει από το μυαλό μας".

Υψηλός δανεισμός: Ο δανεισμός αυξήθηκε εξαιτίας της υλοποίησης επενδύσεων στη Euromedica και καθώς δεν προχώρησε το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που σχεδιαζόταν το περασμένο φθινόπωρο. Ο στόχος για ΑΜΚ στη Euromedica παραμένει, αλλά δεν δείχνει ορατός τουλάχιστον μέχρι το προσεχές φθινόπωρο, καθώς στόχος είναι τα κεφάλαια να έρθουν από το εξωτερικό.

Στο μεσοδιάστημα, η Euromedica προτίθεται να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό της (θέμα της επικείμενης γενικής συνέλευσης στις αρχές Ιουνίου, που θα αφορά και στο μετατρέψιμο ομολογιακό) και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή έχει καταρχήν συμφωνήσει με τους πιστωτές.

Αγορά ιδίων μετοχών - reverse split: Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε τη δυνατότητα απόκτησης ιδίων μετοχών. Στόχος είναι να μην πέσει η μετοχή κάτω από τα 30 λεπτά (κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών). Αν παραστεί ανάγκη, θα υπάρξει περιορισμένη στήριξη (ως κατώτατη τιμή αγορών ψηφίστηκαν τα 30 ευρωλεπτά), όμως, αν τελικά η τιμή υποχωρήσει χαμηλότερα, τότε θα προκηρυχθεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα το reverse split.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v