Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ Ν. Προαστίων: Επιστροφή κεφαλαίου 10,5 εκατ.

Σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 10,53 εκατ. ευρώ προτίθεται να προχωρήσει πολύ σύντομα η Ιασώ Ν. Προαστίων, θυγατρική της Ιασώ κατά 53%, καθώς αναστέλλεται, προς το παρόν, ο σχεδιασμός για ανέγερση κλινικής στα Ν. Προάστια.

Ιασώ Ν. Προαστίων: Επιστροφή κεφαλαίου 10,5 εκατ.
Σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 10,53 εκατ. ευρώ προτίθεται να προχωρήσει πολύ σύντομα η Ιασώ Ν. Προαστίων, θυγατρική της Ιασώ κατά 53%, καθώς αναστέλλεται, προς το παρόν, ο σχεδιασμός για ανέγερση κλινικής στα Ν. Προάστια.

Ο όμιλος Ιασώ είχε υπογράψει σύμβαση με την Intrakat για ανέγερση κλινικής με τη μέθοδο «με το κλειδί στο χέρι» σε ακίνητο της τελευταίας στον Ρέντη. Σύμβαση που τελικώς λύθηκε μετά την αδυναμία της Intrakat να εξασφαλίσει την απαραίτητη τροποποίηση χρήσης γης ώστε να προχωρήσει η ανέγερση της κλινικής.

Η Intrakat επέστρεψε την προκαταβολή των 2,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει για το έργο και με το Ιασώ να έχει μείνει πίσω στην κούρσα για τη δημιουργία κλινικής στα νότια προάστια αποφασίστηκε να παγώσει η αναζήτηση ακινήτου και ο όμιλος να περιμένει ενδεχόμενες ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση.

Έτσι, αποφασίστηκε η Ιασώ Ν. Προαστίων να επιστρέψει στους μετόχους της το σύνολο σχεδόν των ιδίων κεφαλαίων της (10,53 εκατ. ευρώ από τα 10,6 εκατ. ευρώ) και αν παρουσιαστούν ευκαιρίες προς αξιοποίηση στο προσεχές μέλλον να προχωρήσει και πάλι σε αύξηση κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι βάσει των μελετών που έχουν διενεργηθεί στα νότια προάστια χωρά μία κλινική, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η Ρέα η οποία ανεγείρει μονάδα επί της Λ. Συγγρού στο Π. Φάληρο. Μέτοχοι της Ρέα είναι κυρίως ιατροί - μαιευτήρες και η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει εντός των πρώτων μηνών του 2011.

Στο παρελθόν ο όμιλος Ιασώ είχε έρθει σε επαφή με τους μετόχους της Ρέα και το ενδιαφέρον του για την κλινική παραμένει σταθερό, καθώς η πολυμετοχικότητα των δύο σχημάτων επιτρέπει συμφωνία συγχώνευσης που δεν επηρεάζει το μετοχικό στάτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v