Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελγέκα: Διευκρινίσεις για συμφωνία με Cosco

Διευκρινίσεις για τη συνεργασία της εταιρίας Διακίνησις ΑΕ και της Cosco PCT διατυπώνει η Ελγέκα, κατόπιν διατύπωσης σχετικού ερωτήματος από την Ε.Κ. και σε συνέχεια των από 28.4.2010 και 21.5.2010 ανακοινώσεών της.

Ελγέκα: Διευκρινίσεις για συμφωνία με Cosco
Διευκρινίσεις για τη συνεργασία της εταιρίας Διακίνησις ΑΕ και της Cosco PCT διατυπώνει η εταιρία Ελγέκα, κατόπιν διατύπωσης σχετικού ερωτήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια των από 28.4.2010 και 21.5.2010 εταιρικών ανακοινώσεών της.

Ειδικότερα, η εταιρία επισημαίνει τα εξής:

α) Η εν λόγω σύμβαση έχει συναφθεί μεταξύ της "COSCO PCT" και της "ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε." δυνάμενη να μεταβιβασθεί σε οποιαδήποτε θυγατρική του Ομίλου ΕΛΓΕΚΑ.

β) Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην παροχή έργου φορτοεκφορτώσεων και διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία καταφθάνουν στον προβλήτα ΙΙ του λιμένος Πειραιώς. Η χρέωση των υπηρεσιών του ως άνω έργου καθορίζεται από τον αριθμό των απασχολούμενων εργαζομένων και το είδος της δραστηριότητας που επιτελούν, με βάση τον μεταξύ των μερών συμφωνηθέντα τιμοκατάλογο.

γ) Η διάρκεια της σύμβασης είναι διετής με αυτόματη ανανέωση κατ' έτος σε περίπτωση μη έγγραφης καταγγελίας προ εξαμήνου ενός εκ των συμβαλλομένων μερών.

δ) Δεδομένης της πρόσφατης δραστηριοποίησης της "COSCO PCT" στη διαχείριση του προβλήτα ΙΙ του λιμένος Πειραιώς, στην παρούσα φάση καθίσταται αδύνατη η οποιαδήποτε εκτίμηση περί ποσοτικών μεγεθών που σχετίζονται με την εν θέματι συμφωνία. Παράγοντες που επηρεάζουν ενδεικτικά τα εν λόγω μεγέθη αφορούν: 1) Εκτιμώμενα διερχόμενα εμπορευματοκιβώτια, 2) Αιτούμενο είδος παρεχόμενων υπηρεσιών, 3) Εποχικότητα ζήτησης παρεχόμενων υπηρεσιών βάσει των διακινούμενων φορτίων, 4) Ειδικότητες απασχολούμενων εργαζομένων, κ.λ.π.

Οπως επισημαίνεται, οι διοικήσεις των δύο μερών βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία προκειμένου να εκτιμηθούν οι ως άνω παράγοντες με σχετική ασφάλεια και σε περίπτωση που καταστεί δυνατή η παροχή των οιοδήποτε ποσοτικών εκτιμήσεων, θα προβούμε σε σχετική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v