Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστ. Κρήτης: Διπλασιασμός κερδών στο Q1

Σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος η Πλαστικά Κρήτης, χάρη στην ενίσχυση των εξαγωγών.

Πλαστ. Κρήτης: Διπλασιασμός κερδών στο Q1
Σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος η Πλαστικά Κρήτης, χάρη στην ενίσχυση των εξαγωγών και η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι τα φετινά μεγέθη θα διαμορφωθούν τουλάχιστον σε αντίστοιχα επίπεδα με αυτά της περσινής χρονιάς.

Σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις στο α΄ τρίμηνο ανήλθαν στα 38,1 εκατ. ευρώ έναντι 29,2 εκατ. ευρώ πέρσι ενώ στην μητρική διαμορφώθηκαν στα 21,1 εκατ. ευρώ έναντι 18 εκατ. ευρώ πέρσι (αύξηση πωλήσεων κατά 17%). Το μικτό περιθώριο στον όμιλο διαμορφώθηκε στο 20,2% από 19,8% το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του ομίλου ανήλθαν στα 4,7 εκατ. ευρώ έναντι 3,36 εκατ. ευρώ πέρσι με το σχετικό περιθώριο να διαμορφώνεται στο 12,3%. Τα κέρδη προ φόρων διπλασιάστηκαν και ανήλθαν στα 3,6 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. ευρώ πέρσι στον

Στην μητρική τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 60% διαμορφούμενα σε 2 εκατ. ευρώ έναντι 1,25 εκατ. πέρσι.

Η άνοδος των πωλήσεων τόσο σε όγκο όσο και σε αξία κρίνεται ικανοποιητική ενώ η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται στο «αδύναμο» πέρσι α΄ τρίμηνο λόγω του βίαιου ξεστοκαρίσματος που επικρατούσε στις διεθνείς αγορές.

Οι πωλήσεις συνέχισαν να τρέχουν δυνατά και στο δίμηνο Απριλίου – Μαίου καθώς η αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου ενισχύει τις εξαγωγές προς τις δολαριακές αγορές της μητρικής αλλά και των θυγατρικών της.

Ήδη, ο βαθμός απασχόλησης στην μονάδα της Κίνας στην οποία από το Σεπτέμβριο λειτουργεί δεύτερη γραμμή παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά και αν οι παραγγελίες συνεχίσουν να αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του έτους θα έχει φθάσει σε πλήρη παραγωγική ισχύ. Δυνατές είναι και οι αγορές Ρωσίας και Τουρκίας όπου η Πλαστικά Κρήτης δραστηριοποιείται μέσω εξαγωγών.

Προς αγορά 400 χιλιάδων ιδίων μετοχών

Στην προσεχή τακτική γενική συνέλευση της 21ης Ιουνίου η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στους μετόχους κεφαλαιοποίηση αποθεματικών με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και αγορά περίπου 400 χιλιάδων ιδίων μετοχών ( περί το 1,5% του μετοχικού της κεφαλαίου)

Τα δάνεια του ομίλου ανέρχονται σε 29,7 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός αφού αφαιρεθούν ταμειακά διαθέσιμα 18,3 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται σε11,4 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος αύξησε τα αποθέματά του μόλις κατά 4 εκατ. ευρώ και τις απαιτήσεις του κατά περίπου 3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v