Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat:Σύσταση θυγατρικής για φωτοβολταϊκά έργα

Θυγατρική εταιρία με ειδίκευση στην υλοποίηση έργων φωτοβολταϊκών πάρκων συνέστησε η τεχνική εταιρία Intrakat. Απόφαση Γ.Σ. για reverse split. Στα 200 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Intrakat:Σύσταση θυγατρικής για φωτοβολταϊκά έργα
Θυγατρική εταιρία με ειδίκευση στην υλοποίηση έργων φωτοβολταϊκών πάρκων συνέστησε η τεχνική εταιρία Intrakat.

Ήδη η νεοσύστατη θυγατρική Intrapower έχει αναλάβει μία σειρά από συμβάσεις ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων για λογαριασμό τρίτων, ενώ στα σχέδια του ομίλου Intrakat είναι σταδιακά να υλοποιήσει και δικές της επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται το έργο αξιοποίησης του συγκροτήματος Λεβέντη επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου αναπτύσσονται 40 πολυτελείς εξοχικές κατοικίες.

Το project είναι ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ, και σε αυτό συμμετέχουν με 55% η Intrakat και με το υπόλοιπο 45% η οικογένεια Λεβέντη η οποία εισέφερε το ακίνητο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής Γ.Σ., όπου αποφασίστηκε να μην διανεμηθεί μέρισμα για το 2009, η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε ότι συνεχίζεται η διαδικασία για την αδειοδότηση του Ιασώ Νοτίων Προαστίων, καθώς η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης σε ό,τι αφορά τη χρήση γης στην περιοχή του Ελαιώνα.

Μάλιστα η Intrakat αναμένει το επόμενο διάστημα από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, να υποβάλει εκ νέου νέο αίτημα στο ΣτΕ για την εξασφάλιση χρήσεων στην περιοχή του Ελαιώνα, που να επιτρέψουν την ανάπτυξη του ιατρικού κέντρου.

Η Γ.Σ. της Intrakat αποφάσισε το reverse split των μετοχών της εισηγμένης με αναλογία 4 προς 1 και την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από τα 0,34 ευρώ που είναι σήμερα στο 1,36 ευρώ.

Η εταιρία διαθέτει αυτήν τη στιγμή ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν προέρχεται μόνο από δημόσια έργα, αλλά και από ιδιωτικές συμβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v