Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Inform Λύκος: «Βλέπει» σε Ευρώπη για νέα εξαγορά

Το μεγάλο ταμείο που διαθέτει σε συνδυασμό με τις θετικές ταμιακές ροές που επιτυγχάνει, επιτρέπουν στην Inform Λύκος να εξετάζει τρόπους εκμετάλλευσης της κρίσης, μέσα από εξαγορές και επιθετικές κινήσεις.

Inform Λύκος: «Βλέπει» σε Ευρώπη για νέα εξαγορά
Το μεγάλο ταμείο που διαθέτει σε συνδυασμό με τις θετικές ταμιακές ροές που επιτυγχάνει, επιτρέπουν στην Inform Λύκος να εξετάζει τρόπους εκμετάλλευσης της κρίσης, μέσα από εξαγορές και επιθετικές κινήσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η προ ολίγων ετών εξαγορά της Austrian Cards εξελίχτηκε σε «λαχείο» καθώς από αυτή προέρχεται σήμερα το 60%-70% των συνολικών κερδών του Ομίλου, ενώ η περίοδος επανάκτησης των κεφαλαίων (pay back period) εκτιμάται μόλις γύρω στα 3,5 χρόνια. Δηλαδή το ποσό που κατέβαλε η εισηγμένη θα το έχει πάρει πίσω μέσα στο 2011!

Πάντως, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πλήττει την Inform Λύκος, καθώς τα κέρδη που θα προέρχονται από την αυστριακή θυγατρική θα φορολογούνται με ένα επιπλέον 15%, όταν αυτά διανέμονται.

Το φορολογικό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων γεγονότων, ωθεί τη διοίκηση της εισηγμένης να επανεξετάσει από του χρόνου τη μερισματική της πολιτική, που μέχρι σήμερα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «γενναιόδωρη» (0,08 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2009, που θα αρχίσουν να καταβάλλονται από την 15η Ιουλίου).

«Τα λεφτά δεν τα έχουμε για αμυντικούς σκοπούς, αλλά για επιθετικούς. Ιδίως στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για εξαγορές» δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ο αντιπρόεδρος της Inform Λύκος κ. Παύλος Τρυποσκιάδης, συμπληρώνοντας ότι ενδιαφέρονται τόσο για το χώρο της έντυπης πληροφορικής, συμπληρώνοντας ότι το ενδιαφέρον αφορά τόσο την έντυπη πληροφορική, όσο και το πεδίο των πιστωτικών καρτών, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες είναι η Πολωνία.

Την εικόνα συμπλήρωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Νικόλαος Λύκος, αναφέροντας ότι «είμαστε σε επαφή με 2-3 εταιρείες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη για εξαγορές».


Βελτίωση επιδόσεων

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης -και με την επιφύλαξης κάποιας ανατροπής στο εγχώριο σκηνικό- τα κέρδη του 2010 θα είναι αυξημένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά.

Στην Ευρώπη τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα, στη Ρουμανία δείχνουν να σταθεροποιούνται ή και να ανακάμπτουν ελαφρά, ενώ στην Ελλάδα, το πλεονέκτημα είναι ότι η Inform Λύκος απευθύνεται σε επιχειρήσεις (και όχι στη λιανική), προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες που είναι απαραίτητες γι' αυτές.

Η χθεσινή γενική συνέλευση τέλος, αποφάσισε την δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών, σε ένα εύρος τιμών μεταξύ του 0,50 και των 10 ευρώ. Τέτοια απόφαση είχε ληφθεί και πέρυσι, χωρίς ωστόσο να αγοραστούν ίδιες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v