Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Δεύτερο εργοστάσιο σε Τουρκία

Στη δημιουργία δεύτερου εργοστασίου στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στο Gaziantep, στα νοτιοανατολικά της χώρας, θα προχωρήσει η SENKROMA, η θυγατρική της ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ.

Πλαστικά Κρήτης: Δεύτερο εργοστάσιο σε Τουρκία
Στη δημιουργία δεύτερου εργοστασίου στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στο Gaziantep, στα νοτιοανατολικά της χώρας, θα προχωρήσει η SENKROMA, η θυγατρική της ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το Gaziantep είναι το κέντρο παραγωγής νημάτων και χαλιών πολυπροπυλενίου της Τουρκίας κι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Με το νέο εργοστάσιο η SENKROMA, που εξειδικεύεται στην παραγωγή masterbatches (συμπυκνώματα χρωμάτων) για συνθετικά νήματα, θα έρθει πιο κοντά στους πελάτες της για να παράσχει καλύτερο service και να αυξήσει το μερίδιό της. Παράλληλα, το εργοστάσιο του Gaziantep θα εξυπηρετεί τη βιομηχανία συνθετικών νημάτων της Συρίας, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 45 χλμ., καθώς και του Ιράν. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του στις αρχές του 2011.

Η παραγωγή του υπάρχοντος εργοστασίου της SENKROMA στην Κωνσταντινούπολη θα ενισχυθεί και αυτή, προσανατολιζόμενη σε masterbatches για χρωματισμό όλων των άλλων πλαστικών προϊόντων, πλην νημάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την παραγωγική της δραστηριότητα η SENKROMA προωθεί στην τουρκική αγορά προϊόντα της μητρικής εταιρίας που δεν παράγει η ίδια. Επίσης, αποφέρει στη χώρα μας σημαντική προστιθέμενη αξία αφού χρησιμοποιεί ημιεπεξεργασμένη πρώτη ύλη που παράγεται από τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ στο Ηράκλειο.

Οι επενδύσεις της SENKROMA σε νέο εξοπλισμό τη διετία 2011 - 2012 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της αναμένεται να αυξηθούν από 8,3 εκατ. ευρώ το 2009 σε 14 - 15 εκατ. ευρώ το 2013.

Ο γενικός διευθυντής της SENKROMA, κ. Hamdi Yazir, δήλωσε για τη νέα επένδυση: "Ευχαριστούμε το Δ.Σ. της μητρικής εταιρίας που μας δίνει την ευκαιρία να επενδύσουμε στο Gaziantep. Με δυναμισμό και πίστη σε αυτό που σχεδιάζουμε, υποσχόμαστε να εκπλήξουμε θετικά την εταιρία και τους μετόχους μας με τα αποτελέσματα που θα φέρουμε".
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v