Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cardico: Είσοδος τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο

Σε διαδικασία αλλαγής του ύψους και των όρων της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εισέρχεται η Cardico, μετά και τη διαφαινόμενη συμφωνία για αναδιάρθρωση δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.

Cardico: Είσοδος τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο
Σε διαδικασία αλλαγής του ύψους και των όρων της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που αρχικά είχε αποφασιστεί εισέρχεται η Cardico, μετά και τη διαφαινόμενη συμφωνία για αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων του εισηγμένου ομίλου προς τις τράπεζες.

Το θέμα της αύξησης κεφαλαίου επρόκειτο να συζητηθεί στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο αυτό δεν έγινε λόγω έλλειψης της απαιτούμενης εκ του νόμου ελάχιστης απαρτίας, με αποτέλεσμα να μετατίθεται τώρα για την επαναληπτική γενική συνέλευση της 6ης Αυγούστου (και πιθανότατα για τη δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου).

Ωστόσο, πέρα από την ημερομηνία έγκρισης, φαίνεται να έχουν διαφοροποιηθεί τόσο το ύψος (στην πρόσκληση της Γ.Σ. αναφέρεται έως 5 εκατ.) όσο και οι όροι της έκδοσης.

Συγκεκριμένα, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο πήχης της ΑΜΚ θα ανέβει και θα καλυφθεί κυρίως (αν όχι αποκλειστικά) από τις τράπεζες, οι οποίες θα κεφαλαιοποιήσουν μέρος των δανειακών απαιτήσεών τους.

«Δεν μας ενδιαφέρει η πλειοψηφία των μετοχών, αλλά το μέλλον της εταιρίας, η οποία πρέπει να πάει μπροστά σε συνεργασία με τις τράπεζες», δήλωσε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Νικόλαος Καρδασιλάρης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αρχικά είχαν βρει κάποιον επενδυτή να καλύψει την έκδοση των 5 εκατ. ευρώ, αλλά στη συνέχεια κρίθηκε πιο συμφέρουσα μια συνολική αναδιαπραγμάτευση των υποχρεώσεων της Cardico με τις τράπεζες. «Οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο», κατέληξε.

Δεν είναι γνωστό αν θα δοθεί η δυνατότητα στους «παλαιούς μετόχους» να συμμετάσχουν στην έκδοση, πάντως κάτι τέτοιο δυσκολεύει στην πράξη από το γεγονός ότι η ΑΜΚ θα γίνει -εκ του νόμου- κατ’ ελάχιστον στο 0,30 ευρώ (ονομαστική αξία), όταν η τρέχουσα τιμή του τίτλου στο ταμπλό του Χ.Α. είναι σαφώς χαμηλότερη.

Η «επόμενη μέρα»

Πιο αναλυτικά για το θέμα αναφέρθηκε ο νέος γενικός διευθυντής της εισηγμένης κ. Ευάγγελος Καλπίας (με γνωστή θητεία turn around artist κατά το παρελθόν σε εταιρίες όπως η Olympic Catering και η Veterin): «Η συνολική αναδιοργάνωση θα είναι της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ. Ένα μέρος θα κεφαλαιοποιηθεί, ένα άλλο θα μετατραπεί σε μακροπρόθεσμο, ενώ η εταιρία θα δανειστεί επιπλέον ποσά για κεφάλαιο κίνησης».

Πέραν αυτών, ο κ. Καλπίας αναφέρθηκε στο σήμερα, αλλά και στην «επόμενη μέρα» της Cardico:

«Ξεκίνησε και πάλι η παραγωγή, όπως και κάποια χρηματοδότηση από τις τράπεζες, και από την άλλη εβδομάδα θα εφοδιάζουμε και πάλι τους πελάτες μας. Επιπλέον, έχει αρχίσει η αναδιοργάνωση της εταιρίας σε όλα τα τμήματά της. Θα περικόψουμε λειτουργικό κόστος.

Σε ό,τι αφορά το core business, η Cardico διαθέτει από τις καλύτερες υποδομές στην Ευρώπη, έχουμε έμπειρο management και ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιλύσουμε και το θέμα της χρηματοδότησης. Στόχος μας είναι από το 2011 να επιστρέψουμε σε επίπεδο break even».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο