Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Προς νέα επένδυση στην Κίνα

Την εγκατάσταση τρίτης γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο πλαστικών φύλλων εξετάζει η Πλ. Κρήτης μόλις, ένα χρόνο μετά την λειτουργία της δεύτερης γραμμής, καθώς ο βαθμός απασχόλησης παραγωγικής δυναμικότητας πλησιάζει το 100%.

Πλαστικά Κρήτης: Προς νέα επένδυση στην Κίνα
Την εγκατάσταση και τρίτης γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο πλαστικών φύλλων εξετάζει η Πλαστικά Κρήτης μόλις, ένα χρόνο μετά την λειτουργία της δεύτερης γραμμής, καθώς ο βαθμός απασχόλησης παραγωγικής δυναμικότητας πλησιάζει το 100%.

Η ισχυρή ζήτηση στην κινεζική αγορά και η ανατίμηση του δολαρίου ενίσχυσαν τις πωλήσεις της μονάδας στην Κίνα και η διοίκηση της Πλαστικά Κρήτης καλείται μέχρι τέλους του έτους να έχει αποφασίσει την εγκατάσταση τρίτης γραμμής παραγωγής. Κλειδί για τις αποφάσεις θα παίξει η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Παράλληλα ο όμιλος, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, προχωρά σε επένδυση της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ στην Τουρκία με δημιουργία νέου εργοστασίου master batches στα σύνορα της χώρας με την Συρία όπου βρίσκονται εγκατεστημένα και τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής συνθετικών χαλιών καθώς και αναβάθμιση του υφιστάμενου εργοστασίου της θυγατρικής του Senkroma

Μέσα στους επόμενους μήνες ολοκληρώνεται και το νέο εργοστάσιο στην Ρουμανία ενώ τρέχει η δημιουργία εργοστασίου στην Ρωσία σε κτήριο που αγοράστηκε για να το στεγάσει.

Η μητρική έκλεισε το α΄ εξάμηνο με πωλήσεις, οι οποίες ανήλθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στα επίπεδα των 49 εκατ. ευρώ έναντι 40,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα και κέρδη που ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ έναντι 2,9 εκατ. ευρώ πέρσι.

Παρά το ασταθές ακόμη μακροοικονομικό περιβάλλον, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, η διοίκηση της εταιρείας παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη εκτιμώντας ότι τα μεγέθη της φετινής χρονιάς θα ξεπεράσουν τα αντίστοιχα περσινά. Εκτίμηση που εδράζεται στα «δυνατά» αποτελέσματα α΄ εξαμήνου καθώς και στο γεγονός ότι το β' εξάμηνο της χρήσης αποτελεί παραδοσιακά το ισχυρότερο για τον όμιλο αφού πραγματοποιεί κατά μέσο όρο το 55% των πωλήσεών του.

Εφόσον το ευρώ δεν «φύγει» πάνω από τα 1,35 δολάρια τότε δεν θα επηρεασθούν και τα ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους με τα οποία δουλεύει φέτος ο όμιλος καθώς εκτιμάται ότι οι τιμές των πρώτων υλών έχουν δει τα φετινά υψηλά τους και τους επόμενους μήνες θα υποχωρήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v