Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακίδης: Μεγάλο deal, ύψους 40 εκατ. δολ.

Με ελληνικό μάρμαρο θα κατασκευαστεί το τρίτο μεγαλύτερο τζαμί στον κόσμο, καθώς θυγατρική της FHL Κυριακίδης ανέλαβε την επένδυση τζαμιού στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έργο συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. δολαρίων.

Κυριακίδης: Μεγάλο deal, ύψους 40 εκατ. δολ.
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Το τρίτο μεγαλύτερο τζαμί στον κόσμο θα επενδυθεί με μάρμαρο ελληνικής εταιρίας. Πρόκειται για την FHL Κυριακίδης, η θυγατρική της οποίας Mermeren Kombinat στα Σκόπια θα προμηθεύσει 10.000 τόνους ολόλευκο μάρμαρο τύπου Sivec, προκειμένου να επενδυθεί το τζαμί στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η ανάθεση έγινε από το υπουργείο Δημοσίων Έργων των Αραβικών Εμιράτων και το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. δολαρίων. Την ερχόμενη Τρίτη θα μεταφερθεί το πρώτο φορτίο προς το Αμπού Ντάμπι, και ο χρόνος εκτέλεσης του έργου υπολογίζεται από 18-24 μήνες.

Η Mermeren Kombinat έχει την υποχρέωση της επεξεργασίας και παράδοσης των συμφωνημένων ποσοτήτων μαρμάρου ενώ η τοποθέτησή του θα γίνει από τρίτους.

Το έργο αυτό, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ομίλου Κυριακίδης, κ. Ηλίας Κυριακίδης σε σημερινή συνάντησή του με δημοσιογράφους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς θα επηρεάσει πολύ τα μεγέθη του ομίλου για την επόμενη τριετία.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη του ομίλου κατά το 2004 προβλέπεται να ανέλθουν σε 10- εκατ. ευρώ, το 2005 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σε 11,5 εκατ. ευρώ και το 2006 θα φτάσουν τα 12,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο έργο θα επιτρέψει στον όμιλο να έχει πολύτιμο know how και εξοπλισμό-τελευταία λέξη της ρομποτικής τεχνολογίας και θα δώσει την ευκαιρία για τη μεταλλαγή του από απλό παραγωγό σε παγκόσμιο ”παίκτη”-εκτελεστή μεγάλων έργων ανά την υφήλιο.

Ουσιαστικά με το έργο αυτό ο όμιλος Κυριακίδη καταγράφεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων εξειδικευμένων εταιριών του κόσμου σε όλα τα μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρίες παγκοσμίως. Η συνολική επένδυση που πραγματοποίησε ο όμιλος για το έργο αυτό, υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ.

Με αυξητικούς ρυθμούς κινούνται εξάλλου τα μεγέθη του ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η μητρική εταιρία θα εμφανίσει πωλήσεις περί τα 14 εκατ. ευρώ έναντι 11,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, με κέρδη προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ έναντι 2,6 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε ενοποιημένη βάση, οι πωλήσεις του ομίλου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 18-19 εκατ. ευρώ έναντι 17 εκατ. ευρώ πέρυσι, με κέρδη προ φόρων 5,6 εκατ. ευρώ έναντι 4,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v