Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΡΓΑΣ: Αναδιάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου

Σε αναδιάρθρωση του μετοχικού της κεφαλαίου για κάλυψη ζημιών με ταυτόχρονη μείωση και αύξηση και στην συνέχεια με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, αποφάσισε η 2η επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση της ΕΡΓΑΣ, με απαρτία 39,464%.

ΕΡΓΑΣ: Αναδιάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου
Σε αναδιάρθρωση του μετοχικού της κεφαλαίου για κάλυψη ζημιών με ταυτόχρονη μείωση και αύξηση και στην συνέχεια με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, αποφάσισε η 2η επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση της ΕΡΓΑΣ, με απαρτία 39,464%.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΡΓΑΣ κατά 1.400.312,16 ευρώ με κεφαλαιοποίηση ισόποσου αποθεματικού που προήλθε από έκδοση και διάθεση μετοχών υπέρ το άρτιο, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,86 ευρώ σε 0,92 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα, την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το συνολικό ποσό των 13.069.580,16 ευρώ, ώστε να προκύψει ακέραιος αριθμός μετοχών, με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής, από 0,92 ευρώ ανά μετοχή σε 0,36 ευρώ ήτοι μείωση κατά 0,56 ευρώ ανά μετοχή, με σκοπό να συμψηφιστούν οι λογιστικές ζημίες προηγουμένων χρήσεων, συνολικού ποσού ίσου με το ποσό της μειώσεως του κεφαλαίου της εταιρίας, ήτοι 13.069.580,16 ευρώ, ενώ θα προκύψει υπόλοιπο ζημιών για την τρέχουσα χρήση ποσού 188.753,84 ευρώ.

Ακόμα, αποφασίστηκε το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΡΓΑΣ να αυξηθεί κατά 840.187,44 ευρώ με κεφαλαιοποίηση ισόποσου από το ειδικό αποθεματικό που έχει σχηματισθεί από την διαφορά τιμής έκδοσης μετοχών υπέρ το άρτιο, και με έκδοση 2.333.854 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,36 ευρώ εκάστη και δωρεάν διανομή στους παλαιούς μετόχους κατ’ αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

Τέλος, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 6.469.442,28 ευρώ με την καταβολή μετρητών και την έκδοση 17.970.673 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,36 ευρώ της κάθε μιας με τιμή διάθεσης 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

Επισημαίνεται, ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών μπορεί να είναι διαφορετική (μικρότερη ή μεγαλύτερη) από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Επίσης, εάν τελικά η κάλυψη του ποσοστού της αύξησης δεν είναι πλήρης, το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΡΓΑΣ θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης.

Η προθεσμία καταβολής της αύξησης ορίζονται οι 4 μήνες από σήμερα δυναμένη να παραταθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο για ένα ακόμη μήνα.

Οι μετοχές που θα εκδοθούν να προσφερθούν κατ’ αρχήν στους παλαιούς μετόχους της εταιρίας με δικαίωμα προτίμησης κατ’ αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΡΓΑΣ.

Ο χρόνος άσκησης του δικαιώματος τούτου να ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

Τέλος δε, εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. να διαθέσει σε περίπτωση που δεν ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης οι παλαιοί μέτοχοι και παραμείνουν αδιάθετες μετοχές, τις εν λόγω μετοχές σε οποιονδήποτε τρίτον κατά την κρίσιν του.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την παραπάνω αύξηση με μετρητά θα διατεθούν ως εξής: 4.500.000 ευρώ για μείωση των υποχρεώσεων της εταιρίας (Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες, Προμηθευτές, Υπεργολάβους κ.λ.π.), 1.000.000 ευρώ για εξαγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού για την περαιτέρω δραστηριοποίηση της εταιρίας και 969.442,28 ευρώ για κεφάλαιο κίνησης και επενδύσεις.

Η διάθεση των κεφαλαίων θα γίνει μέχρι την 31-12-2005.

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΡΓΑΣ ανέρχεται σήμερα σε 15.711.502,68 ευρώ και διαιρείται σε 43.643.063 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,36 ευρώ της κάθε μιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο