Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: "Ανεβάζει ταχύτητες" για το 2011

"Πιστεύω στις προοπτικές της εταιρίας μου και γι' αυτό είμαι διατεθειμένος να επενδύσω κι άλλα χρήματα σε αυτήν. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα το έκανα", δήλωσε ο κ. Δ. Βαράγκης, διευθύνων σύμβουλος της Βαράγκης.

Βαράγκης: Ανεβάζει ταχύτητες για το 2011
"Πιστεύω στις προοπτικές της εταιρίας μου και γι' αυτό είμαι διατεθειμένος να επενδύσω κι άλλα προσωπικά μου χρήματα σε αυτήν. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα το έκανα". Αυτό δήλωσε ο κ. Δημήτρης Βαράγκης, διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εισηγμένης κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, συνεχίζοντας: "Η διοίκηση της εταιρίας προτείνει την ακύρωση της ΑΜΚ και την άντληση των απαιτούμενων κεφαλαίων μέσα από εναλλακτικό τρόπο, που θα είναι περισσότερο σύντομος, πιο ευέλικτος και λιγότερο κοστοβόρος".

Η διοίκηση βέβαια δεν ξεκαθάρισε ποιος θα είναι αυτός ο τρόπος, ωστόσο φαίνεται να εξετάζονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια, όπως των μετατρέψιμων ομολογιών, των προνομιούχων μετοχών κ.λπ.

Ο κ. Βαράγκης εξήγησε επίσης στους μετόχους το νέο μοντέλο δραστηριοποίησης της εταιρίας, το οποίο δίνει έμφαση στον σχεδιασμό λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και εκφράζεται κυρίως μέσα από την ανάληψη σημαντικών συμβάσεων στο εξωτερικό. Αντίθετα, η εγχώρια δραστηριότητα στη λιανική έχει περιοριστεί λόγω των επιπτώσεων στη ζήτηση από την οικονομική κρίση.

Μεταξύ μάλιστα των έργων που αναλήφθηκαν και ολοκληρώθηκαν ήταν και αυτό στο Αμπού Ντάμπι, για το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, συμπεριέλαβε (στο πλαίσιο της ομιλίας του στη φετινή ΔΕΘ) τη Βαράγκης σε μια σύντομη λίστα επιχειρήσεων που προάγουν την καινοτομία.

Το τρίπτυχο του 2011

Ο κ. Βαράγκης εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την πορεία της εταιρίας κατά την επόμενη χρήση, πιστεύοντας ότι οι οικονομικές της επιδόσεις θα εμφανίσουν σαφή βελτίωση.

Η διοίκηση της εισηγμένης βάσισε την αισιοδοξία της στο αμέσως παρακάτω τρίπτυχο:

Α. Μείωση κόστους στην Ελλάδα

Δραστική μείωση μεγέθους στην ελληνική αγορά, με θετική επίδραση το λειτουργικό κόστος.
Η εταιρία περιόρισε το δίκτυο των καταστημάτων της, πιστεύοντας ότι δεν έχασε αξιοσημείωτες πωλήσεις εξαιτίας αυτού. "Η πτώση του κύκλου εργασιών μας στη λιανική οφείλεται στο γεγονός πως η οικονομική κρίση έπληξε κυρίως τη μεσαία τάξη, στην οποία απευθύνονται κατά κανόνα τα προϊόντα μας", αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Β. Προσδοκίες από τη Μέση Ανατολή

Η εισηγμένη εταιρία πέρυσι ολοκλήρωσε με επιτυχία έργο για λογαριασμό κρατικού φορέα στο Αμπού Ντάμπι και αυτό "θα αποτελέσει δείγμα γραφής για την ποιότητα της δουλειάς μας", ανέφερε ο κ. Βαράγκης.

Η Βαράγκης διεκδικεί μια σειρά συμβάσεων σε τρεις χώρες της Μέσης Ανατολής (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ και Ομάν), σε τομείς όπως τα ξενοδοχεία και τα κτίρια γραφείων. "Έχουμε υποβάλει σημαντικό αριθμό προσφορών και αισιοδοξούμε ότι μέσα από αυτές θα ενισχυθεί ο κύκλος εργασιών της εταιρίας για το 2011", αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης.

Γ. Σχεδιασμός νέων προϊόντων

Η εταιρία βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού νέων προϊόντων από πλαστικό, μέταλλο και αλουμίνιο, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν προϊόντα ικανά να πουλήσουν στις αγορές του εξωτερικού σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v