Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαίσιο: Στα 260 εκ. οι πωλήσεις στο 9μηνο

Στα 62 χιλ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Πλαίσιο στο εννεάμηνο του 2010. Ο όμιλος πέτυχε πωλήσεις ύψους 260 εκατ. ευρώ συνεχίζοντας τη δυναμική του πορεία. Στο 1,5 εκ. τα κέρδη προ φόρων.

Πλαίσιο: Στα 260 εκ. οι πωλήσεις στο 9μηνο
Στα 62 χιλ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Πλαίσιο στο εννεάμηνο του 2010. Τα κέρδη μετά φόρων, τόσο του Ομίλου, όσο και της εταιρίας, έχουν επηρεαστεί και από την επιβολή έκτακτης εισφοράς του ν.3845/2010, η οποία υπολογίστηκε σε 761 χιλ. € για την εταιρία και επιβάρυνε εξολοκλήρου τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης.

Αναλυτικά ο Όμιλος πέτυχε πωλήσεις ύψους 260 εκατ. ευρώ συνεχίζοντας τη δυναμική του πορεία, παρά το δυσχερές μακροοικονομικό περιβάλλον.
 
Η αμελητέα πτώση των πωλήσεων, κατά 2,3%, στο εννιάμηνο απεικονίζει τόσο τη συνεχιζόμενη βελτίωση των μεριδίων αγοράς του Ομίλου, όσο και την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην Πλαίσιο.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος πέτυχε μείωση των εξόδων κατά 5,6% συνεχίζοντας τη συνεπή του πορεία στην εξοικονόμηση των εξόδων. Συνεπεία των παραπάνω, ο Όμιλος παρέμεινε στην κερδοφορία, παρά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Η αξιοσημείωτη μείωση των αποθεμάτων (κατά 29,0 εκ. ευρώ), η συνεπής μείωση των
απαιτήσεων (κατά 8,1 εκ. ευρώ), η μείωση των υποχρεώσεων προς προμηθευτές (κατά 33,3 εκ.
ευρώ), καθώς και η χαμηλή δανειακή επιβάρυνση εξασφαλίζουν στον Όμιλο την απαραίτητη ευελιξία σε επίπεδο ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v