Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crown Hellas: Αίτηση από Mitica για αλλαγή του ΔΣ

Αίτηση για αλλαγή του Δ.Σ. της Crown Hellas Can κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η μέτοχος μειοψηφίας Mitica.

Crown Hellas: Αίτηση από Mitica για αλλαγή του ΔΣ
Αίτηση για αλλαγή του Δ.Σ. της Crown Hellas Can κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η μέτοχος μειοψηφίας Mitica.

Συγκεκριμένα, η Mitica αναφέρει: "Τα  γεγονότα της γενικής συνέλευσης της 18ης/11/2010 και ιδίως η άρνηση του Δ.Σ. να δώσει τις επιβεβλημένες από τον νόμο εξηγήσεις στους μικρομετόχους, κρυπτόμενη πίσω από το αίτημα αναβολής που υπέβαλε για τον σκοπό αυτόν η πλειοψηφία, μας ανάγκασαν να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.

Καταθέσαμε στις 24/11/2010 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για αλλαγή του Δ.Σ. και διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Είναι προφανές ότι το Δ.Σ. δρα σε συντονισμό με τον βασικό μέτοχο και με βασικό του γνώμονα πώς θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του βασικού μετόχου. Αυτές οι ενέργειες του Δ.Σ. παραβιάζουν τις βασικές αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας και της ισότιμης μεταχείρισης των μετόχων.

Εμείς σε αυτό αντιπροτείνουμε ένα Δ.Σ. αποτελούμενο από ανεξάρτητα πρόσωπα με αναγνωρισμένο κύρος".

"Δεν πρέπει να επιτραπεί στο υφιστάμενο Δ.Σ. να εκπροσωπεί μία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρία κατά τη διαδικασία της επιχειρούμενης δημόσιας πρότασης και συγχώνευσης γιατί, εάν δεν λειτουργήσουν οι κατά γενική ομολογία ελάχιστες δικλίδες προστασίας, τα συμφέροντα των μικρομετόχων και ο χρηματιστηριακός θεσμός θα υποστούν ανήκεστο βλάβη.

Η συζήτηση της αίτησής μας ορίστηκε για τις 12/1/2011, η δε δικάσιμος για το αίτημα ρύθμισης με προσωρινή διαταγή ορίστηκε για τις 6/12/2010".

*** Η αίτηση της Mitica στο Πρωτοδικείο για αλλαγή του Δ.Σ. της Crown Hellas Can επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v