Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interwood: Περιορισμός των ζημιών στο 9μηνο

Τα Λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου της Interwood ανήλθαν σε 829 χιλ. ευρώ, έναντι 207 χιλ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009, και οι ζημιές προ φόρων σε 170 χιλ. ευρώ έναντι 812 χιλ. ευρώ.

Interwood: Περιορισμός των ζημιών στο 9μηνο
Βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 είναι τα αποτελέσματα του εννιαμήνου για την Interwood-Ξυλεμπορία.

Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά αποτελέσματα της περιόδου (αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και επενδυτικών αποτελεσμάτων) ανέρχονται σε 929 χιλ. ευρώ έναντι 338 χιλ. ευρώ το 2009. H ζημιά προ φόρων ανέρχεται σε 7 χιλ. ευρώ έναντι 565 χιλ. ευρώ το 2009.

Το μεικτό κέρδος της εταιρείας ανήλθε σε 20,1% επί των πωλήσεων, έναντι 17,8 % το 2009, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αύξηση του συνολικού μικτού κέρδους της Εταιρείας από 4.608 χιλ. ευρώ σε 4.683, παρά την μείωση των πωλήσεων από 25.683 χιλ. ευρώ σε 23.208 χιλ. ευρώ  το 2010.

Η βελτίωση του μικτού κέρδους ήρθε σαν αποτέλεσμα της εν εξελίξει αναδιοργάνωσης της Εταιρείας, η οποία σε αυτή την περίοδο είχε σαν συνέπεια την μείωση του λειτουργικού κόστους της Εταιρείας κατά 607 χιλ. ευρώ.

Καθοριστική αιτία για την διαμόρφωση του ύψους των πωλήσεων ήταν η μεγάλη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας Πανελλαδικά. Ουσιαστική επίσης ήταν η επίδραση της απεργίας των φορτηγών αυτοκινήτων κατά τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο στην εξέλιξη του τζίρου του τελευταίου τριμήνου.

Τα Λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 829 χιλ. ευρώ, έναντι 207 χιλ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009, και οι ζημιές προ φόρων σε 170 χιλ. ευρώ έναντι 812 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Εταιρεία, έχοντας επίγνωση της κατάστασης της αγοράς στον κλάδο, σχεδίασε και υλοποιεί πρόγραμμα άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων, και την πλήρη αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων της. Πιο συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός των άμεσων ενεργειών της στοχεύει:

• Στην βελτιστοποίηση των αποθεμάτων, σκοπεύοντας σε χαμηλότερα επίπεδα, και στην ταυτόχρονη βελτίωση της εξυπηρέτησης του κύκλου εργασιών της.
• Στην Τροποποίηση του μείγματος των προϊόντων που εμπορεύεται και την προσαρμογή του στις ανάγκες της σημερινής αγοράς, όπως και στην προσθήκη νέων προϊόντων με αυξημένα περιθώρια μικτού κέρδους.
• Στην Επέκταση της παρουσίας της σε περιοχές και σημεία πώλησης από τα οποία απουσίαζε έως τώρα ή είχε αδύνατη παρουσία .
• Στην Ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας.
• Στη Βελτίωση της λειτουργίας των θυγατρικών της εταιριών και στην μεγιστοποίηση του συνολικού οφέλους για τον όμιλο.

Παράλληλα, η Εταιρεία σχεδιάζει την αξιοποίηση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας της, και ολοκληρώνει το πρόγραμμα μείωσης του λειτουργικού της κόστους, μετασχηματιζόμενη πλέον σε εταιρεία λιτής οργάνωσης.

Στόχος της Εταιρείας είναι να γίνουν μετρήσιμα και οπωσδήποτε σε θετική κατεύθυνση τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής μέσα στο 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v