Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπίλεκτος: Αισιοδοξία για κλωστές – ενέργεια

Την αισιοδοξία του για την πορεία της εταιρίας τόσο στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας όσο και στη δραστηριότητα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επίλεκτος Ε. Δοντάς.

Eπίλεκτος: Αισιοδοξία για κλωστές – ενέργεια
Την αισιοδοξία του για την πορεία της εταιρίας τόσο στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας όσο και στη δραστηριότητα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επίλεκτος κ. Ε. Δοντάς κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Ειδικότερα, ο κ. Δοντάς αναφέρθηκε στις διεθνείς αλλαγές που συμβαίνουν στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, στη μεγάλη κατανάλωση στην Ανατολική Ασία που ανεβάζει τις τιμές των ιμάτων και εκτίμησε ότι η ανοδική αυτή τάση θα συνεχιστεί.

Ειδικότερα για την εταιρία, ανέφερε ότι στόχος για τη χρήση που λήγει τον προσεχή Ιούνιο είναι η επίτευξη θετικού EΒΙΤDA όταν στο β’ τρίμηνο το EBITDA υπήρξε οριακό.

Επιπλέον, θα συνεχιστούν οι κινήσεις της εταιρίας για μείωση δαπανών, αύξηση της παραγωγικότητας, διεύρυνση των εξαγωγών και καλύτερη διαχείριση των πρώτων υλών.

Στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Δοντάς εκτίμησε ότι τον Φεβρουάριο του 2011 θα ξεκινήσει η λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 9,99 MW, το οποίο σε ετήσια βάση θα αποφέρει έσοδα άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι μέσα στο 2011 θα αρχίσει να κατασκευάζεται η μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 5,25 MW (έχει ληφθεί η άδεια παραγωγής, περιμένουν όρους ίδρυσης από ΔΕΣΜΗΕ).

Επιπλέον, η Επίλεκτος σκοπεύει περαιτέρω επέκταση στην αγορά των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είτε αυτόνομα είτε με επιλεγμένες συνεργασίες.

Τέλος, η σημερινή τακτική γενική συνέλευση μεταξύ άλλων αποφάσισε την ακύρωση 262.505 ιδίων μετοχών με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, η μείωση αμοιβών ΔΣ κατά 20% και τέλος ψήφισε το νέο ΔΣ το οποίο χαρακτηρίστηκε από την αποχώρηση του προέδρου κ. Η. Δοντά, ιδρυτικού μέλους της εταιρίας για προσωπικούς λόγους.

Η διοίκηση ευχαρίστησε τον κ. Δοντά για την πολυετή του συνεισφορά στην εταιρία.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στη Γ.Σ. εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό 78.751,50 ευρώ με μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών από 52.329.801 σε 52.067.296 κοινές ονομαστικές μετοχές λόγω ακύρωσης 262.505 ιδίων μετοχών.
 
Επιπλέον, εξελέγησαν ως μέλη του νέου Δ.Σ., που θα θητεύσει επί μία διετία, οι εξής : α) Ευριπίδης Χαρ. Δοντάς, εκτελεστικό μέλος β) Απόστολος Ηλ. Δοντάς, εκτελεστικό μέλος γ) Απόστολος Ιωάννου Δοντάς, εκτελεστικό μέλος δ) Αρετή Αρσενοπούλου, εκτελεστικό μέλος ε) Γρηγόριος Μπιτσικώκος, μη εκτελεστικό μέλος στ) Νικόλαος Λαποκωνσταντάκης , ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, ζ) Ηλίας Θεοδώρου ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και η) Γεώργιος Μέργος ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Τέλος, ως μέλη της επιτροπής ελέγχου ορίσθηκαν οι κκ. α) Νικόλαος Λαποκωνσταντάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, β) Ηλίας Θεοδώρου ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και γ) Γεώργιος Μέργος ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
 
Ευριπίδης Χαρ. Δοντάς, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος εκτελεστικό μέλος,
Απόστολος Ηλ. Δοντάς, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος εκτελεστικό μέλος
Απόστολος Ιωαν.Δοντάς, εκτελεστικό μέλος
Αρσενοπούλου Ανδρ. Αρετή, εκτελεστικό μέλος
Μπιτσικώκος Ευαγ. Γρηγόριος, μη εκτελεστικό μέλος
Λαποκωνσταντάκης Γεωργ. Νικόλαος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Θεοδώρου Γεωργ. Ηλίας, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Γεώργιος Ιωαν.Μέργος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v