Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταγγελία για συγχωνεύσεις θυγατρικών της Μοχλός

Σε καταγγελία των πρακτικών των βασικών μετόχων της Τεχνικής Ολυμπιακής προχωρά ο ΣΕΔ, μετά από καταγγελίες από μετόχους μειοψηφίας της εταιρείας για «ανύπαρκτη πληροφόρηση» σχετικά με τις συγχωνεύσεις 4 εταιρειών.

Καταγγελία για συγχωνεύσεις θυγατρικών της Μοχλός
Σε καταγγελία των πρακτικών των βασικών μετόχων της Τεχνικής Ολυμπιακής προχωρά ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε από μετόχους μειοψηφίας της εταιρείας για «ανύπαρκτη πληροφόρηση» σχετικά με τις συγχωνεύσεις των Ε.Δ.Α.Π. Α.Ε., ΜΠΕΙ CENTER Ε.Π.Ε., T.C. PARKING PLOT ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΌΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΥΛΙ Α.Ε.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΣΕΔ «ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου (Σ.Ε.Δ.) έχει γίνει αποδέκτης σοβαρών καταγγελιών από μετόχους μειοψηφίας της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Α.Ε. σχετικά με τις συγχωνεύσεις των εταιρειών Ε.Δ.Α.Π. Α.Ε., ΜΠΕΙ CENTER Ε.Π.Ε., T.C. PARKING PLOT ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΌΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΥΛΙ Α.Ε. στις οποίες έχει προβεί τους τελευταίους 18 μήνες η Τοξότης Α.Τ.Ε., θυγατρική της ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. η οποία είναι η θυγατρική της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Α.Ε. που αναλαμβάνει τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του ομίλου της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Α.Ε.

Πέραν των αποτιμήσεων των συγχωνευόμενων εταιρειών, και την ανύπαρκτη πληροφόρηση των μετόχων μειοψηφίας της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Α.Ε. για τις απορροφώμενες εταιρείες, στην περίπτωση της ΣΤΡΟΦΥΛΙ Α.Ε τον περασμένο Ιούλιο, που συνδυάστηκε με απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου της ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε., υπήρξε και αιφνιδιαστική αντικατάσταση του Εσωτερικού Ελεγκτή της ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

Φαίνεται δε ότι στο νέο σχέδιο σύμβασης που ανακοινώθηκε από την ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. στις αρχές Φεβρουαρίου, οι αποτιμήσεις είναι αναθεωρημένες έτσι ώστε η συμμετοχή της ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. να μειώνεται σχεδόν κατά 1/3 από το προηγούμενο σχέδιο σύμβασης.

Υπάρχουν επίσης σοβαρά παράπονα για ελλιπή ενημέρωση όχι μόνο των μετόχων μειοψηφίας αλλά και του επενδυτικού κοινού για σημαντικές εξελίξεις στις δραστηριότητες των εταιρειών του Ομίλου της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Α.Ε.

Ο Σ.Ε.Δ. λυπάται που για άλλη μια φορά αναγκάζεται να προβεί σε καταγγελία των πρακτικών των βασικών μετόχων της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Α.Ε. αφού στο παρελθόν μας έχουν απασχολήσει και με καταχρηστικά εις βάρος των μετόχων μειοψηφίας προγράμματα stock options, αλλά και με χαριστικές υπέρ τους μεταβιβάσεις τμημάτων εταιρειών του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v