Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: Θετικό EBITDA στο Q2

Άνοδο του κύκλου εργασιών κατά το πρώτο μισό της φετινής χρήσης που έληξε στις 31/12/2010 σημείωσε η Επίλεκτος, καθώς οι πωλήσεις της σκαρφάλωσαν στα 17,3 εκατ. ευρώ έναντι 13,3 εκατ. στην προηγούμενη χρήση.

Επίλεκτος: Θετικό EBITDA στο Q2
Άνοδο του κύκλου εργασιών κατά το πρώτο μισό της φετινής χρήσης που έληξε στις 31/12/2010 σημείωσε η Επίλεκτος, καθώς οι πωλήσεις της σκαρφάλωσαν στα 17,3 εκατ. ευρώ έναντι 13,3 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Τα θετικά νέα για την εταιρεία συμπληρώνονται από το γεγονός ότι τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του δ΄ τριμήνου του 2010 (και του δεύτερου της χρήσης) ήταν θετικά (492 χιλ.) γεγονός που είχε να συμβεί για πολλά χρόνια.

Κατόπιν αυτών, στο εξάμηνο, το EBITDA διαμορφώθηκε στο -0,5 εκατ. ευρώ (έναντι -2,1 εκατ.) και οι τελικές ζημιές υποχώρησαν από τα 4,6 στα 2,6 εκατ. ευρώ.

Η βελτίωση των επιδόσεων στον κλωστοϋφαντουργικό τομέα, συνοδεύεται με την εκκίνηση της δραστηριοποίησης στον τομέα της ενέργειας, με το φωτοβολταϊκό πάρκο της εισηγμένης, το οποίο πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, η διοίκηση της Επίλεκτος αναφέρει ότι διαφαίνεται μια αναστροφή του αρνητικού κλίματος στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Η σημαντική αύξηση των τιμών των προϊόντων που παράγει η εταιρεία εξασφάλισε άνοδο κύκλου εργασιών και σημαντικότατη βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής της πρώτης ύλης, αναμένεται περαιτέρω βελτίωση των στοιχείων της εταιρείας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται και η προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v