Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Πτώση 18,6% στα καθαρά κέρδη 2010

Στα 14,4 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Autohellas το 2010 έναντι 17,7 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Autohellas: Πτώση 18,6% στα καθαρά κέρδη 2010
Στα 14,4 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Autohellas το 2010 έναντι 17,7 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Αναλυτικά, σημαντική κερδοφορία και μικρή μείωση του κύκλου εργασιών παρουσίασε η Autohellas Hertz το 2010, παρά την κρίση στην οικονομία και τον τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα €169.8 εκ. έναντι €176 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μείωση 3.5%.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 21.2 εκ σε επίπεδο ομίλου ενώ μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν στα €14.4 εκ. από €17.7 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Μέρος της κάμψης στο μετά φόρων αποτέλεσμα οφείλεται και στην επιβολή έκτακτης εισφοράς ύψους €1.5 εκ.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα €78.2 εκ., επιτρέποντας την ενίσχυση του προγράμματος αγορών αυτοκινήτων και επενδύσεων και παράλληλα την ενίσχυση των διαθεσίμων της εταιρείας που έφτασαν τα 82 εκ.

Ο συνδυασμός κερδοφορίας, ταμιακών διαθεσίμων και ισχυρής κεφαλαιακής βάσης 131 εκ. ευρώ, εγγυάται τις αντοχές της εταιρείας στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, η εταιρία δραστηριοποιείται πλέον σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί την τελευταία διετία μία πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης , χτίζοντας σταδιακά την παρουσία της στις χώρες αυτές με μικρά αλλά σταθερά βήματα ώστε να μπορέσει στο μέλλον να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη των αγορών αυτών.

Η εκτίμηση της εταιρείας για το 2011 είναι ότι θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη στην τουριστική κίνηση που θα ενισχύσει τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις. Στην αγορά των μακροενοικιάσεων που επηρεάζεται κυρίως από την οικονομική κρίση στην χώρα, η ζήτηση θα παραμείνει σχετικά αδύναμη.

Για την χρήση 2010, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προτείνεται στη Γενική Συνέλευση η μη διανομή μερίσματος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v