Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΥΜΠ: Τι απαντά για κακοδιαχείριση

Όλες τις προϋποθέσεις διαφάνειας και τις διαδικασίες εγκρίσεων τηρούν ΔΣ και ΓΣ, επισημαίνει η Τ. Ολυμπιακή, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί ενεργειών που δεν συνάδουν με τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης.

ΟΛΥΜΠ: Τι απαντά για κακοδιαχείριση
Όλες τις προϋποθέσεις διαφάνειας και τις προβλεπόμενες διαδικασίες εγκρίσεων τηρούν τα ΔΣ και οι ΓΣ, επισημαίνει η Τεχνική Ολυμπιακή, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί ενεργειών που δήθεν δεν συνάδουν με τις αρχές της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, η Τ. Ολυμπιακή γνωστοποιεί ότι στα πλαίσια δε των Γενικών Συνελεύσεων και πάντα βέβαια εντός των θεμάτων της ημερησίας διάταξης εκάστης εταιρείας του Ομίλου, παρέχεται στους μετόχους της το σύνολο των αναλύσεων και πληροφοριών που ζητούνται στα πλαίσια του νόμου και του Καταστατικού, με σκοπό την κατά νόμον επαρκή πληροφόρηση των μετόχων. 

Όπως επισημαίνει, η αναφορά των δημοσιευμάτων αυτών σε ενέργειες που δήθεν δεν συνάδουν με τις αρχές της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων από μια μερίδα επενδυτών, απαξιώνοντας έτσι την πολύ σημαντική και εντατική προσπάθεια της Διοίκησης για προάσπιση και προστασία των συμφερόντων των εταιρειών του Ομίλου και του συνόλου των μετόχων του και κυρίως στα πλαίσια μιας πρωτοφανούς και πρωτόγνωρης χρηματοοικονομικής κρίσης, που έχει επιφέρει σημαντικότατα προβλήματα στην λειτουργία των επιχειρήσεων στη χώρα. 

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και τα στελέχη της εταιρίας και του Ομίλου, είναι πάντοτε στη διάθεση των μετόχων για παροχή πληροφοριών και διευκρινίσεων κατά τις Γενικές Συνελεύσεις που έχουν ανακοινωθεί, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό και τις κείμενες διατάξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v