Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύθος Ζυθοποιία: Αύξηση 14% στις πωλήσεις το 2010

Αύξηση των πωλήσεων κατά 14% σε μια πτωτική αγορά αλλά μείωση κερδών εμφάνισε πέρυσι σε σχέση με το 2009 η Μύθος Ζυθοποιία για το 2010.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Μύθος Ζυθοποιία: Αύξηση 14% στις πωλήσεις το 2010
Αύξηση των πωλήσεων κατά 14% σε μια πτωτική αγορά αλλά μείωση κερδών εμφάνισε πέρυσι σε σχέση με το 2009 η Μύθος Ζυθοποιία για το 2010.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 13,6% και ανήλθε στα 74,473 εκατ. ευρώ έναντι 65,545 εκατ. ευρώ το 2009.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών προήλθε κυρίως από την αύξηση των όγκων πωληθέντων δεδομένου ότι το μερίδιο της αγοράς που κατέχει η εταιρεία ανήλθε στο 15% της συνολικής αγοράς μπύρας.

Αυτή η ανάπτυξη επετεύχθη σε μια αγορά που το 2010 κινήθηκε συνολικά πτωτικά με ποσοστό της τάξεως του -8%.

Τα κέρδη προ φόρων της Μύθος Ζυθοποιία ανήλθαν στα 5,077 εκατ. ευρώ το 2010 έναντι 7,538 εκατ. ευρώ το 2009.

Η κάμψη στην κερδοφορία οφείλεται κατά κύριο λόγο σύμφωνα με την εταιρεία στο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί και το οποίο περιλαμβάνει στρατηγικές ενέργειες στους τομείς marketing και σημείων πώλησης αλλά και επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας.

Επιπλέον στη διαμόρφωση της κερδοφορίας συνέβαλε και η απόφαση της εταιρείας να μην αυξήσει τις τιμές της παραπάνω από την αύξηση των φόρων παρά την σημαντική αύξηση του κόστους των πρώτων υλών.

Τέλος το 2010 η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων με αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος. Soren Brinck αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εταιρείας ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της Μύθος Ζυθοποιία για το 2010. Αυτή τη χρονιά θέσαμε σε εφαρμογή το φιλόδοξο επενδυτικό μας πρόγραμμα και επαναλανσάραμε με επιτυχία την πιο δυνατή μας μπύρα, τη μπύρα Μύθος. Όπως και η Ελληνική αγορά έτσι και η αγορά μπύρας αντιμετωπίζει προκλήσεις, όμως η Μύθος Ζυθοποιία συνεχίζει τη δέσμευσή της για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος ώστε να διασφαλίσει ότι ο Έλληνας καταναλωτής θα συνεχίσει να απολαμβάνει τις στιγμές κατανάλωσης μπύρας με περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές».

Για το 2011 η Μύθος Ζυθοποιία θα συνεχίσει να υλοποιεί το στρατηγικό αναπτυξιακό της πλάνο που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα.

Επιπλέον η εταιρεία έκανε σημαντικά βήματα για να ενδυναμώσει τη γκάμα των προϊόντων της με προτάσεις που να καλύπτουν κάθε περίσταση κατανάλωσης (π.χ. με την είσοδο της Corona στο χαρτοφυλάκιό της και το λανσάρισμα της Kaiser Double Malt) και θα συνεχίσει να ενδυναμώνει την παρουσία της στην αγορά μέσα από επενδύσεις και μια διευρυμένη οργάνωση πωλήσεων.

Επικεντρωμένη στο πρόγραμμά της, η Μύθος Ζυθοποιία στοχεύει σε περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς της για το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο