Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: Πολυμέτωπη επίθεση στο εξωτερικό

Σειρά έργα με το... κλειδί στο χέρι στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη διεκδικεί να αναλάβει η εταιρία επίπλων Βαράγκης, βασιζόμενη σε αντίστοιχα που έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία.

Βαράγκης: Πολυμέτωπη επίθεση στο εξωτερικό
Σειρά έργα με το... κλειδί στο χέρι στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη διεκδικεί να αναλάβει η εταιρία επίπλων Βαράγκης, βασιζόμενη σε αντίστοιχα που έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα ανέλαβε στο Ομάν έργο προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, το οποίο πρέπει να παραδοθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και αφορά στον εξοπλισμό ξενοδοχείου. Στη συγκεκριμένη χώρα, η Βαράγκης δραστηριοποιείται μέσω αντιπροσώπου και προτίθεται να διεκδικήσει και άλλα έργα εξοπλισμού τουριστικών καταλυμάτων. Σε ένα μάλιστα από αυτά έχει περάσει με επιτυχία την πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Ένα δεύτερο έργο που έχει αναλάβει ο εισηγμένος όμιλος είναι η ανάληψη της μεταποίησης ενός mega yacht. Πρόκειται για έργο ύψους 2,38 εκατ. ευρώ (μέσω κοινοπραξίας στην οποία η Βαράγκης μετέχει με 70%) και πρέπει να παραδοθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Σημαντικές συμβάσεις επίσης διεκδικούνται και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσω της θυγατρικής της Βαράγκης που ιδρύθηκε φέτος. Έχοντας ως όπλο μεγάλο έργο που ολοκληρώθηκε στη χώρα το 2010, μοιράζει προσφορές, ελπίζοντας πως θα αναλάβει και νέες δραστηριότητες στη συγκεκριμένη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, κ. Δημήτρη Βαράγκη, "δουλειές στο εξωτερικό υπάρχουν, έχουμε επιλεγεί σε αρκετές στη short list και ευελπιστούμε ότι θα αναλάβουμε έργα, βασιζόμενοι και στην ποιότητα των αντίστοιχων έργων που έχουμε ήδη παραδώσει".

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα βελτιωθούν στο δεύτερο μισό του έτους και τα αποτελέσματα του 2011, τα οποία ξεκίνησαν το πρώτο εξάμηνο με χαμηλό κύκλο εργασιών.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, ο κ. Βαράγκης δηλώνει ιδιαίτερα συγκρατημένος: "Αν το 2010 ήταν η χρονιά με τη μεγάλη πτώση για το ποιοτικό οικιακό έπιπλο, το 2011 έχουμε την καθίζηση στο επαγγελματικό έπιπλο. Η τρέχουσα δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά κινείται σε χαμηλά επίπεδα και δεν περιμένουμε πως θα αλλάξουν τα πράγματα στο άμεσο μέλλον".

Σε ερώτησή μας για το αν σχεδιάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή άλλη κεφαλαιακή ενίσχυση, ο κ. Βαράγκης απάντησε ότι τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί και θα εξαρτηθεί από τη μελλοντική πορεία της εταιρίας.

Όσο για τις μεγάλες ζημίες του 2010, ο κ. Βαράγκης σε έναν μεγάλο βαθμό τις απέδωσε σε μια σειρά μη επαναλαμβανόμενα έξοδα, όπως: α) η εγγραφή επισφαλών απαιτήσεων άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, β) τα έξοδα από κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων και από τη μείωση του προσωπικού, γ) από την απομείωση αποθεμάτων (260 χιλ. ευρώ), δ) από διαγραφή συμμετοχής στην Κύπρο κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v