Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Grissin: "Επιστρέφει" σε θετικό EBITDA

Η επιστροφή της σε θετικό EBITDA το 2011 και η διαμόρφωση συνθηκών για μακροπρόθεσμη πορεία ανάπτυξης είναι οι στόχοι που έχει θέσει η διοίκηση της Alpha Grissin.

Alpha Grissin: Επιστρέφει σε θετικό EBITDA
Η επιστροφή της σε θετικό EBITDA το 2011 και η διαμόρφωση συνθηκών για μακροπρόθεσμη πορεία ανάπτυξης είναι οι στόχοι που έχει θέσει η διοίκηση της Alpha Grissin.

Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, για φέτος ο όμιλος αναμένει κύκλο εργασιών ανάλογο με τον περυσινό και θετικό EBITDA (γύρω στα 800 χιλ. ευρώ) μέσα και από μια πολιτική δραστικής περικοπής του λειτουργικού κόστους.

Ενδεικτικό είναι πως φέτος η μείωση του κόστους μέχρι τώρα τρέχει με ποσοστό 22%, ενώ αναμένεται να υιοθετηθούν και κάποια ακόμη μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση. Μεταξύ άλλωστε, και των αποφάσεων της χθεσινής γενικής συνέλευσης ήταν και το μαχαίρι που έπεσε στις δύο κατηγορίες αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης (-37% και -69% αντίστοιχα).

Σε ό,τι αφορά τώρα τις επιμέρους δραστηριότητες του εισηγμένου ομίλου ανά κατηγορία, τα πράγματα έχουν ως εξής: 

* Η δραστηριότητα της πληροφορικής (UPS κ.λπ.) είναι αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι. Στον παραδοσιακό κλάδο της εισηγμένης, καλά πηγαίνουν τα πράγματα στη Βουλγαρία, ενώ σημαντικές προοπτικές ανοίγονται στην ουκρανική αγορά, η οποία θεωρείται παρθένα και όπου ήδη η Alpha Grissin διεκδικεί ορισμένες συμβάσεις που θεωρούνται μεγάλες για τα ελληνικά δεδομένα.

* Οι πωλήσεις κλιματιστικών Panasonic υποχώρησαν κατά 15% περίπου στο πρώτο εξάμηνο, ωστόσο στη συνέχεια παρατηρείται τάση ανάκαμψης των πωλήσεων λόγω και της συμφωνίας που έγινε με την αλυσίδα Κωτσόβολος.

* Στην Κρακοβία της Πολωνίας έχουν ενοικιαστεί όλα τα εμπορικά ακίνητα και έχει πουληθεί γύρω στο 40% - 45% των κατοικιών. Η πορεία αυτή θεωρείται αρκετά ικανοποιητική από την εισηγμένη κι ακόμα πρόκειται να ξεκινήσει και νέα σχετική καμπάνια για την προώθηση των συγκεκριμένων πωλήσεων. 

* Στον τομέα της ενέργειας, αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέταση του μεγάλου αιολικού πάρκου για την έκδοση περιβαλλοντικής άδειας, ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί και για την επιτάχυνση των διαδικασιών και για τη δραστηριοποίηση εντός Ελλάδος, σε συνεργασία με την Deutsche Bank.

--- Η αύξηση κεφαλαίου

Η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την έκδοση 1 νέας μετοχής για κάθε 2 παλαιές (αθροιστικά 5.586.250 νέες) προς 0,40 ευρώ, με στόχο τα κεφάλαια που θα αντληθούν να ενισχύσουν το κεφάλαιο κίνησης και την επάνοδο της μετοχής στην κανονική κατηγορία διαπραγμάτευσης στο Χ.Α.

Οι βασικοί μέτοχοι της Alpha Grissin δεν θα καλύψουν το ποσοστό της έκδοσης που τους αναλογεί, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- το ποσό αυτό θα καλυφθεί από επενδυτές "φίλα προσκείμενους" στη διοίκηση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v